verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Welk meditatiekussen past bij jou?

Mediteren kan eigenlijk altijd en overal. De meeste mensen doen dit zittend of liggend. Om zittend in een mooie meditatie te kunnen komen is het belangrijk dat je niet wordt afgeleid door pijn of een zeurend gevoel in bijvoorbeeld de benen, knieën, bekken of onderrug. Een meditatiekussen is een belangrijke yoga prop die jou helpt om in een juiste en comfortabele houding te gaan zitten. Maar hoe weet je nou welk kussen bij jou past?


Soorten meditatiekussens

Ieder lichaam is uniek en dat vraagt om verschillende meditatiekussens. In onze shop vind je de ronde meditatiekussens, in diverse hoogtes en de halve manen. Beide zijn gemaakt van 100% natuurlijke producten. Zowel de binnen- als de buitenhoes zijn gemaakt van ecologisch canvas katoen en de buitenhoezen zijn milieuvriendelijk gekleurd. Om te weten welk kussen bij jou past zijn de volgende drie factoren van belang: lengte, lenigheid en eventuele aanwezige blessures. 

Het ronde meditatiekussen

Ronde meditatiekussens verschillen in hoogte, variërend tussen de 10 en 20 cm. De meest standaard maat is 13 tot 15 cm hoog. Deze zijn geschikt voor mensen met een gemiddelde lengte en met weinig tot geen klachten aan knieën, bekken of onderrug.

Hoge meditatiekussens

Voor de relatief lange yogi’s is het kussen van 18-20 cm zeer geschikt, maar ook voor yogi’s die net beginnen met mediteren en een lotushouding nog niet prettig vinden. Zo creëer je extra veel ruimte. Je kunt het kussen ook gebruiken in een kniehouding. Je kantelt het kussen, gaat erop zitten en brengt beide knieën naar voren en je voeten plat naar achteren.

Lage meditatiekussens

Wanneer je al langer bezig bent met mediteren of wanneer je iets kleiner bent dan gemiddeld is het lage meditatiekussen van 10-12 cm geschikt voor jou.

De halve maan

Het voordeel van de halve maan is dat het iets breder is dan een mediatiekussen en hierdoor je dijen meer ondersteuning geeft. Doordat het kussen naar voren iets afloopt zorgt het ervoor dat je bekken automatisch kantelen en je dus makkelijker rechtop komt te zitten. De halve maan is wel iets lager dan een gemiddeld rond meditatie kussen. Hierdoor is het met name geschikt voor de ervaren meditatie beoefenaars.

Je kunt jouw eigen meditatiekussen heel makkelijk in hoogte veranderen. Zo sluit het kussen helemaal op jouw lichaam aan. Wil je weten hoe je dit moet doen? Bekijk hier onze video.

Team Ecoyogi