verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Eco en milieuvriendelijke yogamatten

Tijdens een yogasessie ligt de focus op bewustzijn. Bewustzijn van je eigen lichaam, maar ook van de wereld om je heen. Uiteraard wil je  ook bij de aanschaf van de yoga mat waarop je yoga beoefent een bewuste keuze maken. Ecoyogi maakt het je makkelijk om bewust te kiezen, met een ruim assortiment aan eco en milieuvriendelijke yogamatten. Bij de ontwikkeling van onze yogamatten is zowel rekening gehouden met het comfort als met de milieuvriendelijkheid van de producten. Zo vind je in de Ecoyogi webshop yoga matten gemaakt van duurzame materialen die goed zijn voor jou en voor onze planeet.


filteren

Materiaal en duurzaamheid van onze yogamatten

Veel producten van Ecoyogi zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen, zoals katoen, kurk en natuurrubber. Dit maakt onze yogamatten erg duurzaam en ecologisch. Echter blijkt bij intensief gebruik dat gifvrije en emissievrij geproduceerde PVC yogamatten vele malen langer meegaan en dus een duurzamere keuze zijn. Bovendien kun je aan het einde van de levensduur je PVC yoga mat retour zenden aan Ecoyogi om deze te laten recyclen.

Omdat wij graag zo open mogelijk zijn over onze producten hebben we labels gecreëerd om de Ecoyogi yogamatten op milieuvriendelijkheid te classificeren. Zo krijgen 100% biologisch afbreekbare producten een groen label en producten die niet geheel biologisch zijn maar wel milieuvriendelijk gerecycled kunnen worden, zoals onze PVC yogamatten, een blauw label. Hoewel we matten van verschillende materialen aanbieden, geldt voor al onze yoga matten dat deze duurzaam geproduceerd zijn en vrij zijn van allergene of schadelijke stoffen.

Verschillende soorten yogamatten

Een populaire yoga mat uit onze collectie is de Ecoyogi Studio yoga mat (PVC 2.0). Deze mat is emissievrij gefabriceerd in Europa en draagt het hoogste Öko-Tex label. Een goede keuze als je op zoek bent naar een stevige allround yoga mat, zowel voor in de studio als voor thuis. De Ecoyogi studio yoga mat heeft een blauw label en is dus niet biologisch afbreekbaar, maar heeft wel een levensduur die gemiddeld vier keer langer is dan de biologisch afbreekbare yogamatten. De studio yogamatten kunnen goed gerecycled worden en zijn dus desondanks één van de meest milieuvriendelijke en duurzame keuzes bij intensief gebruik.

Een ander product in onze webshop is de Ecoyogi Organic Cotton yoga mat, ook wel Mysore of yoga rug genoemd. Deze yoga mat bestaat volledig uit biologisch katoen en is dus zonder twijfel een eco en milieuvriendelijke yoga mat te noemen. Deze mat draagt dan ook het groene Ecoyogi label. Onze Mysore yoga mat is met name geschikt voor vormen van yoga waarbij veel wordt gezweet, zoals Ashtanga en Bikram yoga, omdat deze stroever worden naarmate de yoga mat vochtiger wordt. 

In de toekomst zal Ecoyogi daarnaast ook matten van natuurrubber gaan aanbieden, om aan ieders wensen te kunnen voldoen.

Milieuvriendelijke artikelen voor een eerlijke prijs

Duurzame en milieuvriendelijke yoga producten hebben het imago erg prijzig te zijn. Bij Ecoyogi geloven wij erin dat milieuvriendelijke yogaproducten voor iedereen toegankelijk moeten zijn en daarom vind je in de webshop betaalbare eco en milieuvriendelijke yogamatten. Bovendien gaan de producten langer mee dan je gewend bent, waardoor je met een Ecoyogi yoga mat goedkoper uit bent en tevens je ecologische voetafdruk verkleint.

Yogamatten online kopen

Yogamatten online kopen

Het merk Ecoyogi biedt dus verschillende duurzame en milieuvriendelijke yogamatten om een comfortabele yogabeoefening te garanderen. Hierboven kun je het volledige assortiment bekijken en de yogamatten online aanschaffen.

Bekijk collectie