verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen


Materiaal en duurzaamheid van onze yogamatten

Veel producten van Ecoyogi zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen, zoals katoen, kurk en natuurrubber. Dit maakt onze yogamatten erg duurzaam en ecologisch. Echter blijkt bij intensief gebruik dat gifvrije en emissievrij geproduceerde PVC yogamatten vele malen langer meegaan en dus een duurzamere keuze zijn. Bovendien kun je aan het einde van de levensduur je PVC yoga mat retour zenden aan Ecoyogi om deze te laten recyclen.

Omdat wij graag zo open mogelijk zijn over onze producten hebben we labels gecreëerd om de Ecoyogi yogamatten op milieuvriendelijkheid te classificeren. Zo krijgen 100% biologisch afbreekbare producten een groen label en producten die niet geheel biologisch zijn maar wel milieuvriendelijk gerecycled kunnen worden, zoals onze PVC yogamatten, een blauw label. Hoewel we matten van verschillende materialen aanbieden, geldt voor al onze yoga matten dat deze duurzaam geproduceerd zijn en vrij zijn van allergene of schadelijke stoffen.

Verschillende soorten yogamatten

Een populaire yoga mat uit onze collectie is de Ecoyogi Studio yoga mat (PVC 2.0). Deze mat is emissievrij gefabriceerd in Europa en draagt het hoogste Öko-Tex label. Een goede keuze als je op zoek bent naar een stevige allround yoga mat, zowel voor in de studio als voor thuis. De Ecoyogi studio yoga mat heeft een blauw label en is dus niet biologisch afbreekbaar, maar heeft wel een levensduur die gemiddeld vier keer langer is dan de biologisch afbreekbare yogamatten. De studio yogamatten kunnen goed gerecycled worden en zijn dus desondanks één van de meest milieuvriendelijke en duurzame keuzes bij intensief gebruik.

Een ander product in onze webshop is de Ecoyogi Organic Cotton yoga mat, ook wel Mysore of yoga rug genoemd. Deze yoga mat bestaat volledig uit biologisch katoen en is dus zonder twijfel een eco en milieuvriendelijke yoga mat te noemen. Deze mat draagt dan ook het groene Ecoyogi label. Onze Mysore yoga mat is met name geschikt voor vormen van yoga waarbij veel wordt gezweet, zoals Ashtanga en Bikram yoga, omdat deze stroever worden naarmate de yoga mat vochtiger wordt. 

In de toekomst zal Ecoyogi daarnaast ook matten van natuurrubber gaan aanbieden, om aan ieders wensen te kunnen voldoen.

Milieuvriendelijke artikelen voor een eerlijke prijs

Duurzame en milieuvriendelijke yoga producten hebben het imago erg prijzig te zijn. Bij Ecoyogi geloven wij erin dat milieuvriendelijke yogaproducten voor iedereen toegankelijk moeten zijn en daarom vind je in de webshop betaalbare eco en milieuvriendelijke yogamatten. Bovendien gaan de producten langer mee dan je gewend bent, waardoor je met een Ecoyogi yoga mat goedkoper uit bent en tevens je ecologische voetafdruk verkleint.

Veelgestelde vragen omtrent yogamatten

De perfecte yogamat voor jou hangt af van enkele factoren: yogastijl, comfort, lengte & breedte en gewicht. We lopen ze kort even langs.

- Yogastijl: afhankelijk van welke yogastijl je gaat beoefenen heb je grip nodig onder droge en/of vochtige omstandigheden. Elke yoga mat verschilt hierin.

- Comfort: mensen met gevoelige gewrichten (polsen, knieën, etc.) hebben vaak behoefte aan een wat dikkere yoga mat. Deze beschikken over meer demping.

- Lengte & breedte: ben je wat langer en/of breder dan de gemiddelde persoon? Of houd je van wat meer ruimte? Dan heb je mogelijk baat bij een langere of brede yogamat.

- Gewicht: ben je van plan om de yoga mat mee te nemen naar een yogales of beoefen je graag yoga buiten? Zorg er dan voor dat de yogamat niet te zwaar van gewicht is.

Hoe lang een yogamat meegaat hangt af van 3 factoren: hoe goed/vaak maak je de yogamat schoon, hoe vaak (per dag/week) gebruik je de yoga mat en van welk materiaal is de yogamat gemaakt. Pak je dit allemaal goed aan, dan kan je nog jaren vooruit met je yoga mat.

De perfecte grip hangt voornamelijk af van de yogastijl die je wilt gaan beoefenen. Bij Hot Yoga bv. transpireer je meer dan bij andere vormen. In dat geval heb je een yogamat nodig die ook onder vochtige omstandigheden uitstekende grip biedt.

Heb je een yoga mat aangeschaft die geschikt is voor yoga onder droge omstandigheden, maar wil je ook een keer wat anders proberen? Een yoga handdoek kan je op je yogamat leggen zodat je altijd de juiste grip hebt. Je hoeft dan geen aparte yoga matten te kopen voor je verschillende yogastijlen.

Yoga matten dien je op twee manieren schoon te maken. Allereerst is het aan te raden om na elke yogasessie de yoga mat af te nemen met een lichtvochtige doek en deze vervolgens door de lucht te laten drogen.

Daarnaast is het belangrijk dat de yogamat elke 2-6 maanden (afhankelijk van hoe vaak je de yoga mat gebruikt) een hygiënische dieptereiniging ondergaat. Hoe je dat precies moet aanpakken verschilt per materiaal waar de mat van gemaakt is.


Yogamatten online kopen

Yogamatten online kopen

Het merk Ecoyogi biedt dus verschillende duurzame en milieuvriendelijke yogamatten om een comfortabele yogabeoefening te garanderen. Hierboven kun je het volledige assortiment bekijken en de yogamatten online aanschaffen.

Bekijk collectie