verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Over Ecoyogi

Filosofie van Ecoyogi

Yoga- en meditatiebeoefenaars kennen het belang van de ademhaling en zuurstof op het lichaam. Niet alleen op de mat, maar ook in het dagelijks leven. In een wereld waar natuurlijke bronnen steeds verder uitgeput raken, is het belangrijk te beseffen dat we deze ‘vanzelfsprekendheden’ niet voor lief kunnen nemen.

Bij Ecoyogi geloven we dat een duurzame wereld begint bij jezelf en om die reden bieden we betere alternatieven voor de bewuste consument. Dit is de filosofie achter de milieubewuste yoga- en meditatiecollectie van Ecoyogi, gecreëerd voor en door gepassioneerde yoga- en meditatiebeoefenaars.

Ecoyogi sinds 2014

Initiatiefnemers Peter Rigtering en Gea Grobbe zetten zich met o.a. de producten van Ecoyogi sinds 2014 in voor een duurzamere wereld en een schoner milieu en nodigen jou uit om hetzelfde te doen. Door bewust te kiezen bij de aanschaf van nieuwe yogakleding, accessoires of een nieuwe yogamat, verklein je namelijk al je ecologische voetafdruk en draag je bij aan een betere toekomst voor onze planeet.

Eco-vriendelijke producten van Ecoyogi

Bij Ecoyogi vind je eco-vriendelijke producten voor een comfortabele yoga- of meditatiesessie, zoals onder andere yogamatten, yogatassen, yoga handdoeken, bolsters, meditatiekussens en matten. Eco-vriendelijk betekent voor ons dat de producten duurzaam en low-impact geproduceerd worden, met respect voor mens en milieu. Daarbij wordt er niet ingeleverd op functionaliteit, prijs of kwaliteit. Sterker nog, duurzame artikelen gaan in onze ervaring altijd het langste mee. Zo produceren we samen minder afval en houden we het maken van bewuste keuzes voor iedere yogi toegankelijk.

Drie milieulabels

De producten van Ecoyogi zijn op basis van kenmerken ingedeeld in drie verschillende categorieën met een bijbehorend kleurlabel. We onderscheiden groene, lichtgroene en blauwe labels, die het voor de consument makkelijk maken bewust te kiezen.

 

Producten met een groen label zijn 100% procent biologische producten en zijn 100% biologisch afbreekbaar.

 

Producten met een lichtgroen label zijn producten zonder schadelijke stoffen en zijn biologisch afbreekbaar.

Producten met een blauw label zijn geen biologisch afbreekbare producten maar wel producten met een groen en milieu bewust verhaal. Hierbij moet je denken aan upcycle producten waarbij oude materialen worden gebruikt om nieuwe en mooiere producten van te maken, producten die emissievrij worden gefabriceerd, producten die geschikt zijn voor recycling en dus geen schadelijke of allergene stoffen bevatten. Deze producten zijn niet biologisch afbreekbaar maar kunnen wel op een milieuvriendelijke wijze worden gerecycled en vervolgens worden hergebruikt. Tevens letten wij op de kwaliteit van producten zodat ze een optimale levensduur hebben en dus minder vaak op de  afvalberg komen. Bij de producten met een blauw label zijn wij constant op zoek naar de beste en meest milieuvriendelijke oplossingen van dit moment.

Ecoyogi is een statement

Ecoyogi is voor ons meer dan een merk, het is een statement. Ecoyogi is voor yogi’s en yogini’s die BEWUST bewustzijn. Door te kiezen voor onze duurzame producten steun je een groene toekomst en kun je gewoon blijven genieten van de beste kwaliteit en comfort tijdens je yoga- of meditatiesessie.