verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Deze producten zijn geschikt voor Hatha Yoga


Yogamatten geschikt voor Hatha Yoga:

Hatha yoga is een rustige vorm van yoga waarbij voor langere tijd in een houding staat. Dit vraagt om demping en stabiliteit. Een yoga mat van ongeveer 4 tot 4,5 mm is de meest gebruikte mat bij deze stijl. Hieronder vind je de yogamatten die geschikt zijn voor Hatha yoga.


1. Ecoyogi Studio mat

Hatha is een rustigere yogavorm waarbij je voor langere tijd een houding aanneemt. Stabiliteit en comfort is hierbij een vereiste. De Ecoyogi Studio mat is daarom een Perfecte mat om te gebruiken tijdens hatha yoga. De mat:

 • Biedt veel stabiliteit,
 • Heeft veel grip en
 • Biedt veel comfort


Bekijk product

Hatha yogamat
2. Ecoyogi Pro Grip

Ook de Ecoyogi grip is erg geschikt om te gebruiken tijdens Hatha yoga. De mat zorgt voor een uitstekende grip zodat je veel stabiliteit ervaart; Dit is absoluut een vereiste bij het uitvoeren van de statische hatha oefeningen. De mat:

 • Biedt veel grip
 • heeft een antislipwerking
 • goede demping


Bekijk product
Wat is Hatha Yoga

De term "Hatha" betekent "kracht" en geeft in de lettergrepen "Ha" (zon) en "Tha" (maan) een basisprincipe van de leer aan. De oefeningen moeten de dualiteiten, die deel uitmaken van het leven - zoals inspanning en ontspanning, mannelijke en vrouwelijke aspecten, logica en creativiteit, etc. - in evenwicht brengen en harmoniseren. Het doel is om een gerichte, evenwichtige staat van zijn te bereiken die diepe meditatie en zelfreflectie mogelijk maakt.

Hatha Yoga gebruikt hiervoor de volgende middelen-oefeningen:

 • Asana's: de lichaamsoefeningen dienen om lichaam en geest te versterken en in balans te brengen
 • Pranayama: de ademhalingsoefeningen zuiveren lichaam en geest en breiden de levensenergie (prana) uit
 • Mudra's: deze handhoudingen zijn ook bedoeld om de subtiele energieën onder controle te houden
 • Kriya's: Bij deze reinigingstechnieken wordt bijvoorbeeld de tong gereinigd, worden de neusgangen gespoeld of wordt de dikke darm gereinigd door middel van een klysma.
 • Mantra’s: een instrument van de geest dat een diepgaande werking heeft op de emotionele staat van zijn.

Doel van Hatha Yoga

Hatha Yoga lessen gebruiken de adem om een link te leggen tussen lichaam en geest. Hatha lessen bouwen flexibiliteit en kracht op en minimaliseren tegelijkertijd de kans op blessures. Deze goed afgeronde stijl balanceert en opent het lichaam. Je leert de geest tot rust te brengen en aanwezig te zijn in het moment.

Voordelen van Hatha Yoga

Naast meer flexibiliteit en kracht, zal het beoefenen van hatha yoga leiden tot alle andere gebruikelijke voordelen van yoga, zoals reductie van stress, lagere bloeddruk, meer energie en een betere slaap.