verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Verantwoorde keuze met behulp van eco keurmerken

Wil je zeker weten dat jouw yoga product op een milieuvriendelijke wijze is geproduceerd? En wil je daarnaast dat de producten die je aanschaft 100% natuurlijk zijn en vrij zijn van chemicaliën? Wat je eisen ook zijn: door te letten op verschillende eco keurmerken weet je zeker dat het product voldoet. De producten die op de webshop van Ecoyogi verkrijgbaar zijn, zijn in het bezit van verschillende eco keurmerken en certificaten. Omdat we graag willen dat je goed geïnformeerd bent over het product dat je in huis haalt, hebben we de verschillende eco keurmerken voor je op een rijtje gezet.

FSC keurmerk

Forest Stewardship Council (FSC)

Onze yogablokken zijn gemaakt van hout dat voldoet aan één van de belangrijke eco keurmerken: het FSC keurmerk. Wanneer een product dit keurmerk bevat, weet je zeker dat er op een verantwoorde wijze is omgegaan met de bossen waar het hout vandaan komt. Het hout komt uit een omgeving waar er met respect voor de planten en dieren die er leven wordt omgegaan. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de bosarbeiders en de lokale bevolking.

Organic content standaard

Organic content standard certificaat

Producten met de organic content standaard vallen onder de eco keurmerken die er rekening mee houden dat de producten volledig gemaakt zijn van biologisch materiaal. Bij deze materialen kun je bijvoorbeeld denken aan fijne natuurproducten, zoals: hennep, wol, zijde, linnen en katoen. Er wordt bij dit keurmerk vooral rekening gehouden met het materiaal waarvan de producten gemaakt zijn. Als je naast dit gegeven ook waarde hecht aan het fabricageproces van de producten en de arbeidsomstandigheden raden we je aan om de GOTS certificering in de gaten te houden.

Global Organic Textile Standard (GOTS)GOTS certificaat

Het GOTS certificaat is één van de eco keurmerken die hogere eisen stelt. Wanneer een product voorzien is van een GOTS certificaat zijn de grondstoffen van het product 100% biologisch en is het fabricageproces milieuvriendelijk en duurzaam uitgevoerd. Daarnaast wordt er rekening mee gehouden dat de werknemers eerlijke lonen krijgen en is er een verbod op kinderarbeid. Ook is het gebruik van sommige stoffen verboden en mogen de chemicaliën die in het product voorkomen niet giftig zijn. Er zijn uiteenlopende katoenproducten op onze webshop verkrijgbaar die voorzien zijn van deze certificering. Hieronder vallen onder andere: meditatiekussensbolsters en katoenen yogamatten of yoga ruggen.

Bluesign® certified

BlueSign

Bluesign® valt onder de eco keurmerken die erop gericht zijn dat het fabricageproces van de producten op een schone wijze wordt uitgevoerd met het gebruik van duurzame ingrediënten. Wanneer er wordt gekozen voor een product met dit keurmerk is er met zekerheid te zeggen dat de veiligheid van de consument gewaarborgd is. Daarnaast worden textielzaken die producten met dit eco keurmerk produceren geholpen om het productieproces op milieuvriendelijke wijze uit te voeren. Ook de gezondheid van de werknemers die helpen met het fabricageproces en het verminderen van vervuiling van water en lucht staat hoog in het vaandel.

GRS certified

Global Recycled Standard (GRS)

De Global Recycled Standard valt onder de eco keurmerken die speciaal gericht zijn op bedrijven die producten produceren van gerecyclede materialen en / of deze producten verkopen. Het gehele productieproces van de producten met een GRS certificering wordt onder de loep genomen. Er zijn verschillende aandachtspunten waaraan voldaan moet worden voordat een product een GRS certificering krijgt. Je kunt hierbij denken aan eisen voor het milieu en sociale eisen.

öko_Tex 100 certificaatöko-Tex of Oeko-Tex certificaat

Het öko-Tex of Oeko-Tex certificaat is één van de eco keurmerken die jou garandeert dat je een veilig product in huis haalt. Als het product voorzien is van een Oeko-Tex of certificaat weet je namelijk zeker dat het product getest is op de aanwezigheid van eventuele schadelijke stoffen. Als het product volledig vrij van schadelijke stoffen blijkt te zijn, krijgt het product een Oeko-Tex certificaat. PVC yogamatten en diverse kledingstukken die op de webshop verkrijgbaar zijn, zijn voorzien van dit handige certificaat. Wanneer je een product dat voorzien is van dit certificaat aanschaft, kun je erop rekenen dat het 100% veilig is voor jou en je gezin.

Het fijne aan producten met eco keurmerken is dat je precies weet wat voor product je in huis haalt. Door kennis te hebben van de eco keurmerken waar de verschillende producten op de webshop aan voldoen, kun je op een verantwoorde wijze consumeren zonder schade aan te richten aan jezelf en de wereld om je heen.