verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Wat is een brede yogamat? 

Een gemiddelde yogamat heeft een breedte van ongeveer 60 cm. Voor sommige is dit te smal. Onder een brede yogamat verstaan we daarom een mat van 65 cm of breder.

Hoe breed moet mijn yogamat zijn?

Hoe breed een yogamat moet zijn is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is het afhankelijk van je lichaamsbouw. Ben je zelf wat groter of heb je brede schouders en heupen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een brede yogamat van minimaal 65 cm. Daarnaast heeft je keuze te maken met het type yoga wat je beoefend. Sommige oefeningen vereisen eenmaal meer ruimte. Daarom is het prettig een brede yogamat te gebruiken. 

Eigenschappen van een brede yogamat

Brede yogamatten bieden veel ruimte om oefeningen uit te voeren zonder de grond te raken. Op deze mat heb je meer bewegingsvrijheid en wordt je minder beperkt door de grootte van de mat bij het uitvoeren van de asana's. 

Informatie over de Ecoyogi Studio Yogamat

Als je op zoek bent naar een brede yogamat, zoek dan niet verder. De Ecoyogi Studio Yogamat extra lang & breed is precies waar jij naar op zoek bent. Enkele feiten over deze comfortabele, brede yogamat:

  • Lengte: 200 cm
  • Breedte: 80 cm
  • Hoogte: 4,5 mm
  • Dichtheid: 0,34 gram per kubieke cm
  • Gewicht: 2200 gram
  • Materiaal: PVC 2.0 emissie vrij gefabriceerd zonder schadelijke stoffen
  • Garantie: 3 jaar garantie bij gebruik voor yoga en meditatie
  • Certificering: Ökotex standard 100*
  • Geschikt: Allrounder, geschikt voor beginners én gevorderden

Zoals je ziet, heeft deze brede yogamat meer unieke eigenschappen en voordelen dan je op het eerste oog zou denken. Ben je echter van plan om de yogamat te gebruiken voor vormen van yoga waarbij je meer/veel transpireert? Dan kan het zo zijn dat je je grip verliest. De mat is namelijk ontwikkeld voor yogasessies onder droge omstandigheden. In het geval dat je asana’s wil uitvoeren onder vochtige omstandigheden raden wij je aan een yoga handdoek te gebruiken.

Ben je op zoek naar een yogamat die optimale grip en comfort biedt onder elke situatie (droog & vochtig)? Bekijk dan ook eens de Ecoyogo PRO grip in het antraciet of blauw.


Veel gestelde vragen over Brede yogamatten

Een gemiddelde yogamat heeft een breedte van 60 cm. Wanneer je zelf wat breder bent is verstandig te kiezen voor een brede yogamat van ongeveer 80 cm. Op deze mat heb je genoeg ruimte om de oefeningen uit te voeren zonder de grond te raken. 

Ook wanneer je zelf wat meer ruimte wenst op de mat is een brede yogamat een verstandige keuze.