verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Deze producten zijn geschikt voor Power Yoga

Welke producten zijn geschikt voor Power Yoga?

Power yoga is een actieve, krachtige en dynamische yogavorm. Bij Power yoga is het van belang genoeg stabiliteit en evenwicht te bewaren. Het is belangrijk dat je yogamat je hierin ondersteund. Wij raden je daarom aan voor een dunnere yogamat te kiezen (ca. 4,5 mm) die slipvast is.


1. Ecoyogi studio Yogamat

De Ecoyogi studio mat is zeer geschikt om te gebruiken tijdens power yoga. De 4,5 mm dikke mat heeft een goede balans tussen veerkracht, comfort en stabiliteit. Een echte allrounder!

  • Extra lange mat
  • Veel stabiliteit
  • Geschikt voor Power yoga


Bekijk product

Power yoga mat
2.Ecoyogi Yogmat Kurk

Ook de Ecoyogi Yogamat Kurk is perfect te gebruiken tijdens Power Yoga. De mat heeft een dikte van 4,5 mm en heeft een optimale grip. Onder zweterige omstandigheden behoudt de mat zijn grip.

  • 100 % natuurlijke materialen
  • Perfecte grip onder vochtige omstandigheden
  • Geschikt voor Power yoga


Bekijk product

Wie heeft Power Yoga uitgevonden?

De term "power yoga" werd populair in het midden van de jaren negentig toen twee Amerikaanse yogadocenten die bij de Ashtanga goeroe Sri K. Pattabhi Jois hadden gestudeerd, het geleerde toegankelijker begonnen te maken voor westerse studenten en atleten. Ze wilden ook af van de starre Ashtanga-serie, een reeks houdingen die altijd in dezelfde volgorde moet worden uitgevoerd.

Bryan Kest, gevestigd in Los Angeles, en Beryl Bender Birch, gevestigd in New York, worden het vaakst genoemd met de bijna gelijktijdige uitvinding van power yoga. Beiden maakten deel uit van de tweede generatie Amerikaanse Ashtanga-studenten. Kest leerde oorspronkelijk van David Williams en Bender Birth van yogaguru Norman Allen. Williams en Allen behoorden allebei tot Jois eerste westerse studenten. Kest studeerde verder bij Jois in Mysore, India. Bender Birch, die eerder Sivananda, Kundalini en Iyengar yoga had gedaan, werkte met Jois tijdens zijn reizen naar de Verenigde Staten in de jaren tachtig.

Kest en Bender Birth gebruikten allebei de term power yoga om de intense, vloeiende stijl van yoga te onderscheiden van de zachte, op stretching en meditatie gebaseerde praktijken die veel Amerikanen associëren met yoga. Bender Birch heeft gezegd dat toen ze haar lessen power yoga begon te noemen, ze nog steeds actief bezig was om de Ashtanga-series van houdingen te leren en te verbeteren.

Sommige conservatieve yogadocenten verwierpen power yoga als een truc die de holistische en spirituele fundamenten van de klassieke vormen van de beoefening ondermijnt en teveel nadruk legt op lichaamsbeweging.

Alternatieven voor Power Yoga

Met zijn duidelijke focus op lichaamsoefeningen zijn Power Yoga en de diverse varianten bijzonder geschikt als jij jouw lichaam fit wilt houden, spieren wilt opbouwen, flexibeler wilt worden of gewicht wilt verliezen. Je moet echter geen spiritualiteit, ademhalingsoefeningen of meditatie verwachten. Aangezien power yoga lessen sterk variëren van studio tot studio en van leraar tot leraar, is het het beste om een kijkje te nemen en verschillende anternatieven van Power Yoga zodat jij de vorm kunt vinden die het beste bij je past.

Alternatieven:

  • Als je meer op zoek bent naar een holistische stijl van yoga met meditatieve elementen, moet je eens een kijkje nemen bij Jivamukti Yoga en Ashtanga Yoga.
  • Als al deze stijlen te vermoeiend voor je zijn, zou klassieke Hatha Yoga iets voor je zijn.
  • Yin Yoga, is aan de andere kant een vorm van yoga als je het juist wat rustiger aan wilt doen of als je op zoek bent naar een balans voor Power Yoga.
  • Als je een duidelijke focus wilt hebben op een spirituele en meditatieve beoefening van yoga, kan Kundalini Yoga je aanspreken. Het is als het ware het tegenovergestelde van Power Yoga.