verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Deze producten zijn geschikt voor Ashtanga Yoga

Welke producten zijn geschikt voor Ashtanga yoga?

Ashtanga is een dynamische yogavorm. Om de ashtanga oefeningen goed te kunnen uitvoeren is een stabiele ondergrond een vereiste. Voor deze yogavorm kun je daarom het beste een dunnere mat (4- 4,5 mm) kiezen. Deze matten bieden meer stabiliteit zodat je een betere balans en evenwicht hebt bij het uitvoeren van de oefeningen.

Onze aanbevolen yogamatten voor Ashtanga yoga vind je hieronder:

1. Ecoyogi studio yogamat

De Ecoyogi studio yogamat is zeer geschikt om te gebruiken voor Ashtanga yoga. De mat heeft een dikte van 4,5 mm en biedt daarmee veel balans en stabiliteit. Ook heeft de mat een goede grip en is zeer slijtvast en daarmee geschikt voor intensief gebruik.

 • Biedt veel stabiliteit
 • Gemaakt van slijtvast en sterk materiaal
 • Goede grip
 • Geschikt voor Ashtanga yoga


Bekijk product

Ashtanga yoga mat


Deze zogenaamde asana's zijn slechts een onderdeel van yoga, die zichzelf in zijn oorspronkelijke vorm ziet als een praktische filosofie die alle aspecten van het leven omvat. Dit is vooral duidelijk te zien in Ashtanga Yoga, wat "het achtvoudige pad" betekent.

Deze acht delen van het yogapad werden voor het eerst schriftelijk beschreven in een van de oudste yoga geschriften, de "Yoga Sutra's", waarschijnlijk in de 3e eeuw:

 • Yama – morele code naar de wereld om ons heen (bijv. niet stelen en geweldloosheid).
 • Niyama - zelfdiscipline (bijv. fysieke zuiverheid en zelfstudie).
 • Asana - de fysieke lichaamsoefeningen die we kennen.
 • Pranayama - adem controle (beheersen van de ademhaling).
 • Pratyahara - beheersing van de zintuigen.
 • Dharana - concentratie (bijv. bij de ademhaling of een mantra).
 • Dhyana - meditatie en bijbehorende hogere staten van bewustzijn.
 • Samadhi - contemplatie - volledige overgave.

Zoals je kunt zien, zijn de asana's slechts één van de acht onderdelen van de traditionele yogalessen. Het achtvoudige pad van Ashtanga Yoga moet echter niet worden gezien als acht opeenvolgende stappen of stadia, maar als onderdelen die allemaal gelijkelijk moeten worden beoefend.

Voordelen van Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga heeft alle voordelen van een regelmatige yogabeoefening: kracht, flexibiliteit, stressbeheersing en innerlijke rust. Omdat de series zo veeleisend zijn (in de traditionele praktijk wordt van je verwacht dat je regelmatig oefent) zal je heel snel heel sterk worden. Er is geen enkel deel van het lichaam dat in deze oefening niet hard moet werken.

Is Ashtanga Yoga iets voor jou?

Ashtanga yoga is echt iets voor jou als je een intensieve uitdaging zoekt en je van structuur houdt. De beoefening is van dag tot dag ongeveer hetzelfde en het duurt voor de meeste mensen jaren om een niveau verder te gaan. Als je zeer gevoelige spieren of gewrichten hebt, is dit misschien niet de vorm van yoga voor jou. Er wordt sterk de nadruk gelegd op het "uitvoeren" van elke houding, ook al is je lichaam er nog niet klaar voor om deze asana op een sierlijke manier uit te voeren.