verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Deze producten zijn geschikt voor Yin Yoga

Welke producten zijn geschikt voor Yin Yoga?

Yin Yoga is een zachte en rustige vorm van Yoga. Ontspanning staat hierbij centraal. Het is daarbij belangrijk dat je je comfortabel voelt. Deze artikelen kunnen je daarbij helpen:1.Ecoyogi TPE Yogamat

De Ecoyogi TPE Yogamat is een heerlijke zachte mat. De mat heeft een dikte van 6 mm en biedt daarmee veel comfort en demping. Ook heeft de mat een goede isolerende werking zodat je minder last hebt van de koude ondergrond.

  • Geschikt voor rustige yogavormen zoals Yin Yoga
  • Heerlijke zachte mat
  • Goede isolerende werking


Bekijk product

Yoga mat yinyoga


2.Ecoyogi Yoga en Meditatie deken

Een yogadeken kun je op meerdere manieren gebruiken tijdens een Yin Yogasessie. Zo houdt de deken je warm tijdens de ontspanningsoefeningen of biedt het in opgevouwen vorm ondersteuning aan je hoofd, rug of nek.

  • Op meerdere manieren inzetbaar
  • Comfortabel en zacht eco katoen
  • Onmisbaar bij Yin Yoga


Bekijk product


3. Ecoyogi Yoga Bolster

Bolsters worden vaak gebruikt bij de statische en rustigere vormen van yoga zoals Yin yoga. Door extra ondersteuning te bieden aan je rug, nek of benen zul je minder ongemak ervaren en is het makkelijker om te ontspannen tijdens de asana’s. Dit maakt de yoga bolster de perfecte partner tijdens een Yin Yogasessie.

  • Onmisbaar item voor Yin Yoga
  • 100% biologisch


Bekijk product

Yoga bolster
Voordelen van Yin Yoga

Ken je dat gevoel als je onder de douche staat en dat je dan ineens een stroom aan goede ideeën krijgt of dat er ineens  oude herinneringen naar boven komen? Dit komt doordat je de afleiding weg haalt zodat de geest zich beter kan ontspannen. Dit kun je vergelijken met Yin Yoga. Zonder de constante beweging en spierspanning haal je de afleiding weg waardoor je bindweefsel de mogelijkheid heeft om te rekken waardoor je dieper in de houding zal gaan

Statisch rekken is uitstekend om je bewegingsbereik te vergroten. Als jij je stijf voelt door het intensief sporten, door te lang in dezelfde houding te hebben gezeten of omdat je al ouder bent en je lichaam verstijft dan kan Yin Yoga je helpen het te rekken en je beter te voelen.

Yin Yoga is ook zeer geschikt voor het verminderen van stress in lichaam en geest. Door enkele minuten zonder afleiding je houding vast te houden helpt om meer te ontspannen. We beginnen hierdoor de spanning los te laten die diep in onze spieren is verankerd.

Is Yin Yoga iets voor mij?

Hoewel iedereen kan profiteren van Yin Yoga, wordt het bijzonder aanbevolen voor senioren, mensen met een verminderd bewegingsbereik of blessures en atleten. Sommige docenten richten zich meer op de wetenschap van de meridiaan theorie, anderen docenten leggen juist de nadruk je geest te richten op het stretchen. Anderen verwerken juist veel ademwerk in de houdingen.

Tijdens je Yin lessen zul je waarschijnlijk gedurende langere tijd in verschillende houdingen op de grond liggen, dus verwacht niet te zweten. Yin Yoga is geen training waarbij je constant dynamisch in beweging bent. Neem niet weg dat mensen die redelijk stijf zijn de lessen ervaren als zeer uitdagend, dit omdat de houdingen vaak intens en sensatiever zijn dan tijdens dynamische yoga vormen. Dit komt voornamelijk omdat je gedurende langere tijd in dezelfde houding blijft.

Omdat Yin Yoga zich vaak richt op het bindweefsel van de heupen, het bekken en de onderrug, heeft iedereen die de hele dag zit, lage rugpijn of stramme heupen heeft, aan Yin Yoga een geweldige training waardoor je mobiel en bewegelijk blijft.