verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Yin Yoga

Deze yogastijl is een rustige, zachte vorm van yoga beoefening. Deze bijzondere vorm van yoga combineert de kennis van Indiase yoga met de wijsheid van het Chinese Taoïsme. De passieve Yin Yoga is de perfecte aanvulling op actieve yogastijlen zoals Ashtanga of Vinyasa Yoga en tevens een goede fysieke en mentale voorbereiding op meditatie. Terwijl dynamische Yang Yoga (Ashtanga, Vinyasa Yoga) ons stabiliteit geeft, onze spieren versterkt en een stimulerend effect heeft, geeft Yin Yoga ons fysieke flexibiliteit en innerlijke rust.

De asana's worden langer vastgehouden (meestal drie tot vijf minuten, soms langer) zonder spierspanning. Ze werken in op de diepere lagen van het lichaam en hebben een regenererende en kalmerende werking. We rekken ons bindweefsel, pezen en ligamenten. Door stretching stimuleren we de meridianen en laten we de energie in ons lichaam stromen. Yin Yoga kalmeert de geest en helpt ons met de kracht van stilte in het turbulente dagelijkse leven om tot onszelf te komen en bewuster waar te nemen wat we nodig hebben.

Deze producten zijn geschikt voor Yin Yoga

Voordelen van Yin Yoga

Ken je dat gevoel als je onder de douche staat en dat je dan ineens een stroom aan goede ideeën krijgt of dat er ineens  oude herinneringen naar boven komen? Dit komt doordat je de afleiding weg haalt zodat de geest zich beter kan ontspannen. Dit kun je vergelijken met Yin Yoga. Zonder de constante beweging en spierspanning haal je de afleiding weg waardoor je bindweefsel de mogelijkheid heeft om te rekken waardoor je dieper in de houding zal gaan

Statisch rekken is uitstekend om je bewegingsbereik te vergroten. Als jij je stijf voelt door het intensief sporten, door te lang in dezelfde houding te hebben gezeten of omdat je al ouder bent en je lichaam verstijft dan kan Yin Yoga je helpen het te rekken en je beter te voelen.

Yin Yoga is ook zeer geschikt voor het verminderen van stress in lichaam en geest. Door enkele minuten zonder afleiding je houding vast te houden helpt om meer te ontspannen. We beginnen hierdoor de spanning los te laten die diep in onze spieren is verankerd.

Is Yin Yoga iets voor mij?

Hoewel iedereen kan profiteren van Yin Yoga, wordt het bijzonder aanbevolen voor senioren, mensen met een verminderd bewegingsbereik of blessures en atleten. Sommige docenten richten zich meer op de wetenschap van de meridiaan theorie, anderen docenten leggen juist de nadruk je geest te richten op het stretchen. Anderen verwerken juist veel ademwerk in de houdingen.

Tijdens je Yin lessen zul je waarschijnlijk gedurende langere tijd in verschillende houdingen op de grond liggen, dus verwacht niet te zweten. Yin Yoga is geen training waarbij je constant dynamisch in beweging bent. Neem niet weg dat mensen die redelijk stijf zijn de lessen ervaren als zeer uitdagend, dit omdat de houdingen vaak intens en sensatiever zijn dan tijdens dynamische yoga vormen. Dit komt voornamelijk omdat je gedurende langere tijd in dezelfde houding blijft.

Omdat Yin Yoga zich vaak richt op het bindweefsel van de heupen, het bekken en de onderrug, heeft iedereen die de hele dag zit, lage rugpijn of stramme heupen heeft, aan Yin Yoga een geweldige training waardoor je mobiel en bewegelijk blijft.