verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Hot Yoga

Deze yoga stijl richt zich op alle aspecten van fysieke fitheid, inclusief spierkracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en gewichtsverlies. Hoewel het zeker niet de gemakkelijkste yoga vorm is om te volgen, is het een geweldige yogastijl voor zowel de beginner als ook de gevorderde. De meest unieke voordelen van Hot Yoga zijn ontgiften (reiniging) en minder blessures door de grotere flexibiliteit van het lichaam door te oefenen in een warme omgeving. Als je geïnteresseerd bent in de fysiologische voordelen van yoga en minder in de meditatieve aspecten, dan kan Hot Yoga een vorm zijn die goed bij je past.

De asanas en ademhalingsoefeningen worden uitgevoerd in een ruimte die verwarmd is tot 40 graden Celsius. De relatieve luchtvochtigheid in de ruimte wordt op 40% gehouden, wat van Hot Yoga een verbazingwekkend andere ervaring maakt dan een vorm yoga beoefend in een niet verwarmde ruimte.

Deze producten zijn geschikt voor Hot Yoga

Hoe Hot Yoga past in de huidige yogawereld

Als je geïnteresseerd bent in yoga, is er geen reden om Hot Yoga als optie uit te sluiten. De stijl van yoga is voor beginners een kwestie van een persoonlijke keuze, filosofie, doelen en je eigen fysieke conditie. Elke stijl vereist een andere mate van fysieke vaardigheid. Sommige vormen benadrukken het spirituele, andere leggen de nadruk op ademhalingsoefeningen en weer andere benadrukken de yogahoudingen zelf. En ja, er zijn er die een combinatie van de drie gebruiken. Hot Yoga voegt hier een nieuw element aan toe. Het beoefenen van yoga in een ruimte die tot boven je lichaamstemperatuur wordt verwarmd, doet je niet alleen zweten. Het geeft je een geheel nieuwe ervaring en laat je zien hoe je spieren en bloedsomloop reageren op een omgeving waar je normaal gesproken niet voor zou kiezen om in te trainen. Klinkt vreemd? Maar wees gewaarschuwd: Hot Yoga kan verslavend zijn en dat is niet alleen vanwege de vele voordelen.

Wat zijn de voordelen van Hot Yoga?

Deze stijl van Yoga is een unieke vorm van lichaamsbeweging die weinig gelijkenis vertoont met het westerse concept van lichaamsbeweging. Westerse oefeningen bestaan uit hardlopen, gewichtheffen, push-ups, cardio training en dergelijke. Yoga is anders. Hot Yoga gaat verder dan dat.

De voordelen op een rijtje:

  • Minder blessures door te beoefenen in verwarmde ruimte.
  • Minder giftige stoffen in het lichaam door overvloedig zweten.
  • Bevordert longcapaciteit door middel van ademhalingspranayama's.
  • Betere circulatie, Hot Yoga is uitstekend voor je bloedsomloop.
  • Bewegen in een warme omgeving verbetert het immuunsysteem en verhoogt het regenererend vermogen van het lichaam.
  • Zoals de meeste vormen van yoga is ook Hot Yoga zeer goed voor je lymfestelsel.
  • Flexibele spieren; je zult merken dat je verder kunt buigen en je beter kunt strekken als je aan Hot yoga doet.
  • Gewichtsverlies; door actief te bewegen in een verwarmde ruimte.
  • Minder snel last van depressie; Hot Yoga kun je als een warme deken ervaren.