verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Waar wordt Boekweit verbouwd?

Boekweit is een product dat in Nederland bijna niet meer voorkomt. In europa kun je boekweit nog terugvinden in Polen en Frankrijk Tegenwoordig is boekweit voornamelijk terug te vinden op de vlakten van Amerika, Oost Europa en delen van Azië. Deze gebieden zijn uitermate geschikt voor het verbouwen van boekweit. De drie landen waar op dit moment de meeste boekweit wordt verbouwt zijn China, Rusland en de Oekraïne. 

Waar wordt boekweit voor gebruikt?

De boekweitbloem die voortkomt uit de boekweit kan gebruikt worden voor een groot aantal producten. De Boekweitbloem is rijk aan voedingswaarden zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B. Boekweit wordt ook verwerkt tot gries of grutten. Gries kan worden gebruikt als ingrediënt voor ontbijtgranen, diverse soepen en als decoratie van brood. Door het ontbreken van gluten is boekweit niet geschikt voor het maken brood. In Japan wordt boekweit gemengd met andere soorten meel om noedels van te maken. Op dit moment vinden er innovatieve onderzoeken plaats naar het mogelijke gebruik van Boekweit in de farmaceutische industrie voor het verlagen van cholesterol en de bestijding van diabetes. 

Wat is boekweitkaf of boekweitdoppen?

Boekweitkaf of boekweitdoppen zijn de buitenste schillen van de boekweitvrucht. De schillen hebben als doel om de vrucht te beschermen tegen de elementen van de natuur. Na de oogst van de boekweit werden de schillen van de boekweit als afval product gezien. In de loop van de tijd ontdekte men dat als men de schillen liet drogen deze zo hard werden als hout. Door de halfronde vorm en steeltjes bleek dat de boekweit kaf, doppen, hulzen en schillen onder druk goed in elkaar vastgrepen en zich vormde tot een stevige massa die zich aanpast aan de vorm en daarbij ook nog veerkrachtig bleef.

Boekweitkaf of boekweitdoppen kopen voor meditatiekussen

De afgelopen jaren zijn boekweitkaf en boekweitdoppen vanwege de grote voordelen en positieve eigenschappen populair geworden als vulling voor meditatiekussens en hoofdkussens. Dit is voor ons van Ecoyogi de reden geweest om onze meditatiekussens in de basis te leveren met boekweitkaf of boekweitdoppen. Wij onderzoeken nog of er andere vullingen zijn die op termijn ook mogelijk zijn. Denk hierbij aan gekaard katoen, spelt, kapok en schapenwol. Tot op heden zijn boekweitkaf en boekweitdoppen de beste oplossing voor het vullen van een meditatiekussen.