verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Typen Yoga

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur wat betreft yoga. De één houdt meer van de actievere asana’s waarbij er gefocust wordt op fitheid (zoals Hot Yoga), terwijl de ander meer focust op rust en ademhaling (zoals Yin Yoga). Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, bij Ecoyogi hebben we voor elk type yoga de juiste producten.

Kies jouw favoriete vorm van yoga, lees er alles over en bestel de voor jou geschikte yoga artikelen!

 

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een van de meest populaire yoga paden en wordt ook hier in het westen veel gevolgd. Hatha Yoga richt zich op lichaamsoefeningen en ademhalingsoefeningen.

Lees meer over Hatha Yoga

Ashtanga Yoga

Deze yoga vorm is een zeer gestructureerde Vinyasa achtige yoga les. Er zijn 6 Ashtanga series met iedere serie meerdere houdingen en elke student moet elke houding van de eerste serie onder de knie hebben voordat je door mag gaan naar de volgende serie.

Lees meer over Ashtanga Yoga

Bikram Yoga

Bikram Choudhury is de uitvinder van de naar hem genoemde yogastijl. Eind jaren zestig van de vorige eeuw, ontwierp Choudhury na een heftige knieblessure, de reeks yogaoefeningen die tot op de dag van vandaag nog steeds bekend zijn.

Lees meer over Bikram yoga


Hot Yoga

Deze yoga stijl richt zich op alle aspecten van fysieke fitheid, inclusief spierkracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en gewichtsverlies. Het is een geweldige yogastijl voor zowel de beginner als ook de gevorderde.

Lees meer over Hot Yoga

Power Yoga

Power Yoga is een algemene term die gebruikt wordt om een krachtige, op fitness gebaseerde benadering van vinyasa-achtige yoga te beschrijven.

Lees meer over Power Yoga

Kundalini Yoga

Deze vorm van yoga wordt ook de yoga van de energie en het bewustzijn genoemd en werd in de jaren 60 naar het Westen gebracht door Yogi Bhajan die het beschrijft als "de creatieve kracht van de mens".

Lees meer over Kundalini Yoga


Yin Yoga

Deze yogastijl is een rustige, zachte vorm van yoga beoefening. Deze bijzondere vorm van yoga combineert de kennis van Indiase yoga met de wijsheid van het Chinese Taoïsme.

Lees meer over Yin Yoga

Vinyasa Yoga

Deze stijl van yoga werd in het begin van de jaren tachtig in de VS ontwikkeld. Met Vinyasa Yoga wilden de oprichters een nog sterkere brug slaan tussen de oosterse spiritualiteit en de westerse dynamiek.

Lees meer over Vinyasa Yoga

Iyengar Yoga

Bij Iyengar Yoga is een correcte uitvoering van de asana's het belangrijkste. Om deze asana’s goed te kunnen uitvoeren worden diverse  hulpmiddelen gebruikt, zodat je deze vorm van yoga ook verder kunt beoefenen als je ziek bent of bij invaliditeit.

Lees meer over Iyengar Yoga


Pilates

Pilates is een oefen- en beweegmethode die erop is gericht om het lichaam te versterken en soepel te houden. Door regelmatig pilates te beoefenen verbeter jij je lichaamshouding en werkt het ook preventief tegen blessures.

Lees meer over Pilates