verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Deze producten zijn geschikt voor Iyengar Yoga


Welke producten zijn geschikt voor Iyengar Yoga?

Bij iyengar yoga worden veel hulpmiddelen gebruikt. Deze accessoires helpen je bij het vinden van de juiste uitlijning en om de asana’s toegankelijker te maken: 


1. Ecoyogi Yoga blok Kurk

Met een yogablok creëer je extra steun tijdens de yoga oefeningen. Het brengt de vloer dichter naar je toe of werkt als verlengstuk van je lichaam. Hierdoor zul je de oefeningen makkelijker kunnen uitvoeren. De yoga blokken van Ecoyogi zijn gemaakt van 100% natuurlijk kurk en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

 • 100% natuur kurk
 • Verkrijgbaar in verschillende maten
 • Geschikte prop voor Iyengar Yoga


Bekijk product

yoga blok

2. Ecoyogi Yoga Riem

Ook de Ecoyogi Yoga Riem helpt je om de iyengar oefeningen toegankelijker te maken. Deze “prop” fungeert als verlengstuk van je armen en geeft je extra bereik. De riemen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren.

 • Milieuvriendelijke yogariem
 • Geschikte prop voor Iyengar Yoga


Bekijk product

yoga riem


3. Ecoyogi Yoga Bolster

Bolsters worden vaak gebruikt bij de statische yoga oefeningen. Door extra ondersteuning te bieden aan je rug, nek of benen zul je minder ongemak ervaren en is het makkelijker om te ontspannen tijdens de asana’s.

 • Geschikte prop voor Iyengar Yoga
 • Op verschillende manieren inzetbaar
 • 100% biologisch


Bekijk product

yoga bolster
Hoe is Iyenger Yoga ontstaan?

De bijzondere yoga vorm Iyengar-Yoga is vernoemd naar de oprichter B.K.S. Iyengar, geboren in het zuiden van India in 1918. Hij was zwak en als kind voortdurend ziek. Daarom stuurde zijn familie hem naar de legendarische yogaleraar Krishnamacharya. Drie jaar lang leerde Iyengar daar onder strikte begeleiding yoga en vond hij fysieke gezondheid voordat hij begon met lesgeven. B.K.S. Iyengar onderzocht de Asanas (lichaamshoudingen) in zijn eigen studie dan ook nauwkeuriger dan wie dan ook. Hij gebruikte hulpmiddelen zoals blokken en yogariemen om de houdingen in de diepte te kunnen uitvoeren. Studerend bij een traditionele yoga leraar, richtte B.K.S. Iyengar zijn stijl op klassieke Hatha Yoga en bouwde deze op basis van het achtvoudige pad van Ashtanga Yoga, die hij vervolgens uitbreidde met moderne methoden.

In de jaren vijftig reisde B.K.S. Iyengar door het Westen. Verspreidde de yogalessen en onderwees vele beroemdheden. In de daaropvolgende decennia publiceerde hij diverse boeken - het eerste in 1966 met de titel "Light on Yoga", dat in 18 talen werd vertaald en tot op de dag van vandaag wordt beschouwd als het standaardwerk in yoga.

Tot zijn dood (2014) was B.K.S. Iyengar een van de belangrijkste yogadocenten van de moderne tijd. Tot op de dag van vandaag leef zijn lesgeven leeft voort. Iyengar Yoga is een populaire yogastijl, die ook in dit deel van de wereld steeds belangrijker wordt.

Wat zijn de voordelen Iyenger yoga?

 • Het verhoogt je flexibiliteit.
 • Je krijgt een rustigere geest door een vorm van meditatie
 • Het zorgt ervoor dat je spieren worden versterkt.
 • Door beoefenen van Iyenger Yoga kan pijn worden bestreden of verlicht.
 • Vanwege focus op alignment ontwikkel je een betere lichaamshouding.
 • Minder ziekte door verbeterde werking van het lichaam.
 • Verbetering van je ademhaling.

Wat is het doel van Iyenger yoga?

Het belangrijkste doel van Iyengar Yoga is om de gezondheid te verbeteren. Deze vorm van yoga is er in de basis op gericht op het strikt uitvoeren van de juiste houding.  Iyengar staat er om bekend dat er veel gebruik wordt gemaakt van yoga props zoals yogariemen, dekens, kussens, bolsters, blokken en stoelen, soms meerdere tegelijk. Omdat er veel aandacht is voor de bijzonderheden en behoeften van elk individueel lichaam kan deze vorm als zeer therapeutisch worden gezien.