verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Een Ecoyogi Yoga Handdoek is een waardevolle aanvulling

Of je nu een beginner bent of al jaren te vinden bent in de studio, een yoga handdoek is een waardevolle toevoeging bij het beoefenen van asana's. Een yogamat handdoek heeft zich in de praktijk allang bewezen en de vele voordelen zijn dan ook niet meer te ontkennen!

Een speciale yoga handdoek heeft bijvoorbeeld veelal dezelfde afmetingen als je yogamat. Dit is natuurlijk ontzettend handig, want een te grote of te kleine handdoek zorgt vaak al snel voor irritatie, uitglijden en dus onveilige omstandigheden. Daarnaast is deze handdoek gemaakt van bijzonder materiaal welke lekker zacht aanvoelt. Dit zorgt voor een optimaal comfort tijdens het beoefenen van je asana's. Een yoga handdoek gemaakt van microfibers heeft een sterk absorberende werking. Zo wordt tijdens een intensieve sessie het zweet goed geabsorbeerd en houd je je handen vrij van zweet waardoor je minder snel zal uitglijden.

De toepassing van een yoga handdoek

Aan de hand van jouw wensen kan een yoga handdoek op verschillende manieren worden gebruikt. Afhankelijk van de dikte en kwaliteit van een handdoek kan deze worden gebruikt als zelfstandige yoga mat, reis mat of als afdekking van de mat ter verhoging van het comfort en grip.

Vooral dat laatste is een belangrijke reden om te kiezen voor een speciale yoga mat handdoek. In de praktijk merken veel yogi’s dat een yoga mat niet altijd voldoende grip en bescherming biedt tijdens een intensieve yoga sessie. Het is essentieel om de asana’s en andere oefeningen te kunnen doen zonder uit te glijden. Een goede handdoek maakt hierin het verschil tussen het wel of niet slagen van de oefeningen of houding.

Ook het hygiënische aspect is een goede reden om een yoga mat towel aan te schaffen. Een handdoek vormt namelijk een hygiënische beschermlaag tussen jou en de mat. Zeker in studio’s waar je niet een eigen mat gebruikt is een yoga handdoek een goede oplossing.