verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Milieuvriendelijke meditatiekussens

Veel meditatiebeoefenaars zien een meditatiekussen als een essentieel hulpmiddel voor een comfortabele houding tijdens het mediteren. Wij zijn van mening dat het belangrijk is om  goed naar je lichaam te luisteren en gebruik te maken van een meditatiekussen of yogakussen bij elke vorm van ongemak.

Bij Ecoyogi vindt je comfortabele meditatieartikelen die je met een goed gevoel kunt aanschaffen. Onze meditatiekussens zijn namelijk fair trade en 100% van natuurlijke materialen gemaakt. Met onze ecologische meditatiekussens maken we het iedere meditatiebeoefenaar gemakkelijk om bewust te kiezen voor een schoner milieu!


filteren

Materiaal en duurzaamheid van onze meditatiekussens

Duurzaamheid staat bij Ecoyogi voorop. Om die reden zijn onze meditatiekussens gemaakt van 100% natuurlijke producten. Zowel de binnen als buitenhoezen van de Ecoyogi meditatiekussens zijn gemaakt van 100% GOTS gecertificeerd ecologisch canvas katoen, wat betekent dat er bij de productie geen schadelijke bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Bovendien zijn onze meditatiekussens tevens milieuvriendelijk gekleurd.

De vulling van onze meditatiekussens bestaat uit gezuiverd boekweitkaf. Boekweitkaf is een bijproduct van de boekweitproductie en blijkt uitermate geschikt als comfortabel en duurzaam vulmiddel voor onder andere meditatiekussens. Zo is boekweitkaf een goede warmtegeleider, biedt het veel ondersteuning tijdens het mediteren en ook is boekweitkaf een duurzaam product dat lang meegaat.

De Ecoyogi meditatiekussens behoren tot één van de meest milieuvriendelijke producten uit de webshop en dragen daarom een groen label. Dit houdt in dat de meditatiekussens gemaakt zijn van 100% biologische materialen en dus 100% biologisch afbreekbaar zijn.

Verschillende soorten meditatiekussens

Bij de ontwikkeling van onze producten gaan wij altijd uit van de feedback van de klant. Aangezien elk lichaam anders is en ieder zijn eigen voorkeur heeft, bieden we bij Ecoyogi twee verschillende soorten meditatiekussens aan.

De eerste soort meditatiekussens zijn halve maan meditatiekussens. Halve maan meditatiekussens zijn met name geschikt voor mensen die graag mediteren in lotushouding, halve lotushouding of kleermakerszit. Een wigvormig meditatiekussen zorgt er namelijk voor dat je houding goed wordt ondersteund, maar geeft wel genoeg ruimte om je benen dicht onder je lichaam te plaatsen. Tevens helpt een maanvormig meditatiekussen om je bekken naar voren te kantelen en biedt zo een ideaal uitgangspunt voor een optimale meditatiehouding.

Een ander product dat wij aanbieden zijn de ronde meditatiekussens. Dit is het meer algemene meditatiekussen, dat geschikt is voor iedere (beginnende) meditatiebeoefenaar. Een rond meditatiekussen is prettig omdat dit kussen het discomfort in je benen wegneemt bij lang zitten. Ook voorkomt dit kussen dat de kou uit de grond in je lichaam trekt tijdens het mediteren. Een allround meditatiekussen met als belangrijkste doel jouw meditatie aangenamer en comfortabeler te maken.

Praktische artikelen voor een eerlijke prijs

Naast milieuvriendelijkheid vinden wij het bij Ecoyogi ook belangrijk dat een product praktisch is in gebruik, voor zowel particulieren als voor studio’s. Daarom zijn al onze meditatiekussens voorzien van een handvat en afneembare hoezen. Zo kunnen de hoezen gemakkelijk gewassen of vervangen worden en ook kun je met de rits in de binnenhoes naar wens vulling toevoegen of wegnemen. Zo gaan de kussens extra lang mee. Onze meditatiekussens zijn eerlijk geprijsd en zowel de binnen- als buitenhoezen zijn ook los te koop.

Meditatiekussens online kopen

Het merk Ecoyogi biedt verschillende duurzame en milieuvriendelijke meditatiekussens om een comfortabele meditatiebeoefening te garanderen. Hierboven kun je het volledige assortiment meditatiekussens bekijken en het meditatiekussen van jouw voorkeur online aanschaffen.