verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Materiaal en duurzaamheid van onze meditatiekussens

Duurzaamheid staat bij Ecoyogi voorop. Om die reden zijn onze meditatiekussens gemaakt van 100% natuurlijke producten. Zowel de binnen als buitenhoezen van de Ecoyogi meditatiekussens zijn gemaakt van 100% GOTS gecertificeerd ecologisch canvas katoen, wat betekent dat er bij de productie geen schadelijke bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Bovendien zijn onze meditatiekussens tevens milieuvriendelijk gekleurd.

De vulling van onze meditatiekussens bestaat uit gezuiverd boekweitkaf. Boekweitkaf is een bijproduct van de boekweitproductie en blijkt uitermate geschikt als comfortabel en duurzaam vulmiddel voor onder andere meditatiekussens. Zo is boekweitkaf een goede warmtegeleider, biedt het veel ondersteuning tijdens het mediteren en ook is boekweitkaf een duurzaam product dat lang meegaat.

De Ecoyogi meditatiekussens behoren tot één van de meest milieuvriendelijke producten uit de webshop en dragen daarom een groen label. Dit houdt in dat de meditatiekussens gemaakt zijn van 100% biologische materialen en dus 100% biologisch afbreekbaar zijn.

Verschillende soorten meditatiekussens

Bij de ontwikkeling van onze producten gaan wij altijd uit van de feedback van de klant. Aangezien elk lichaam anders is en ieder zijn eigen voorkeur heeft, bieden we bij Ecoyogi twee verschillende soorten meditatiekussens aan.

De eerste soort meditatiekussens zijn halve maan meditatiekussens. Halve maan meditatiekussens zijn met name geschikt voor mensen die graag mediteren in lotushouding, halve lotushouding of kleermakerszit. Een wigvormig meditatiekussen zorgt er namelijk voor dat je houding goed wordt ondersteund, maar geeft wel genoeg ruimte om je benen dicht onder je lichaam te plaatsen. Tevens helpt een maanvormig meditatiekussen om je bekken naar voren te kantelen en biedt zo een ideaal uitgangspunt voor een optimale meditatiehouding.

Een ander product dat wij aanbieden zijn de ronde meditatiekussens. Dit is het meer algemene meditatiekussen, dat geschikt is voor iedere (beginnende) meditatiebeoefenaar. Een rond meditatiekussen is prettig omdat dit kussen het discomfort in je benen wegneemt bij lang zitten. Ook voorkomt dit kussen dat de kou uit de grond in je lichaam trekt tijdens het mediteren. Een allround meditatiekussen met als belangrijkste doel jouw meditatie aangenamer en comfortabeler te maken.

Praktische artikelen voor een eerlijke prijs

Naast milieuvriendelijkheid vinden wij het bij Ecoyogi ook belangrijk dat een yoga kussen praktisch is in gebruik, voor zowel particulieren als voor studio’s. Daarom zijn al onze meditatiekussens voorzien van een handvat en afneembare hoezen. Zo kunnen de hoezen gemakkelijk gewassen of vervangen worden en ook kun je met de rits in de binnenhoes naar wens vulling toevoegen of wegnemen. Zo gaan de kussens extra lang mee. Onze meditatiekussens zijn eerlijk geprijsd en zowel de binnen- als buitenhoezen zijn ook los te koop.

Yoga kussen online kopen

Het merk Ecoyogi biedt verschillende duurzame en milieuvriendelijke meditatiekussens om een comfortabele meditatiebeoefening te garanderen. Hierboven kun je het volledige assortiment meditatiekussens bekijken en het yoga kussen van jouw voorkeur online aanschaffen.


Er zijn diverse meditatie kussens, ook wel bekend als yoga kussens, beschikbaar. Welke geschikt is voor jou hangt af van je lengte en lenigheid. Standaard zijn ze 15cm hoog, maar als je ervaren bent is dit al snel te hoog.

Kom je gemakkelijk in de lotushouding? Dan is een laag yoga kussen of een meditatiekussen halve maan perfect voor jou. Is dit voor jou niet mogelijk, maar is de kleermakerszit wel comfortabel? Dan heb je juist behoefte aan een wat hoger yoga kussen.

Een meditatiekussen, door sommigen ook wel yoga kussen genoemd, is niet moeilijk te gebruiken. Een meditatie kussen zorgt ervoor dat je gemakkelijker rechtop kunt zitten gedurende een langere periode. Hij kan dan ook enorm van pas komen als je een beginner bent in het mediteren. Om hem te gebruiken hoef je er dus enkel op te zitten en een voor jou comfortabele positie vinden waarbij je rechtop kunt zitten.

Bij mediteren is het van belang dat je gedurende langere tijd rechtop zit en focust op het mediteren. Echter, wanneer je moeite hebt met langdurig rechtop zitten kan een meditatie kussen de uitkomst bieden. Een meditatiekussen, ook wel bekend als yoga kussen, maakt dit makkelijker.