verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Ecoyogi meditatiekussen rond laag donker blauw - 10-12 cm

Meditatiekussen zijn in veel vormen, hoogtes en kleuren verkrijgbaar. Dit mooie donker blauwe lage meditatiekussen is vooral geschik voor flexibele en lenige personen die een lichte ondersteuning zoeken. Ook zeer geschikt kleinere personen en kinderen.

25,00

Koop nu met korting!

5 voor 22,50 p/st Bespaar 10%
10 voor 21,25 p/st Bespaar 15%
-
+
Op voorraad - morgen in huis

Ecoyogi meditatiekussen rond laag donker blauw - 10-12 cm

Een meditatiekussen is een belangrijk hulpmiddel tijdens het mediteren. Het kussen creëert een licht hogere positie waardoor je een stevige, uitgebalanceerde en comfortabele zithouding kunt creëren. Met onze Ecoyogi meditatiekussens collectie is het mogelijk om voor verschillende zithoudingen (kleermakerszit, halve en hele lotus en geknielde zit) het voor jou geschikte kussen te gebruiken. Hierdoor kan iedereen zijn eigen favoriete houding vinden om comfortabel en ontspannen te kunnen mediteren.

Waarom een meditatiekussen gebruiken?

Meditatiekussens zijn zo gemaakt dat de heupen iets hoger komen dan de knieën. Hierdoor kantelt het bekken automatisch naar voren. Het bekken is de basis voor een rechte en ontspannen houding waardoor de wervelkolom wordt ontlast. Hierdoor kan de ademhaling vrijer stromen. De driehoek van het zitvlak en knieën zorgt voor een belangrijke basis voor een stevige en stabiele houding.

Wanneer kies je voor een lager model meditatiekussen?

Het antwoord op deze vraag is altijd afhankelijk van je lichamelijke gesteldheid en lenigheid. Daarnaast is de keuze van je houding belangrijk. Als we uitgaan van gemiddelden dan zou je de volgende uitgangspunten kunnen aanhouden voor de hoogte van 10 tot 12 cm: deze hoogte is geschikt voor mensen met een lengte van 165 – 175 centimeter of mensen die redelijk lenig zijn en gebruik maken van de kleermakerszit, de halve lotus of de hele lotushouding.

Hoe kan ik mijn donker blauwe meditatiekussen het beste onderhouden?

Voor je een meditatiekussen gaat wassen kun je het beste eerst de buitenhuis verwijderen en binnenste buiten keren. Indien je ook je binnen kussen wenst te wassen dan het boekweit kaf uit de binnenhoes verwijderen. Als je buitenhoes een mooie donkere kleur heeft is het aan te bevelen deze de eerste twee keer op de hand of apart in de wasmachine te wassen. Een nieuw kussens kan gaan bloeden en daardoor ander wasgoed verkleuren.

Wij adviseren je het meditatiekussen op een maximale temperatuur van 30 graden te wassen. Bij hogere temperaturen zal een hoes gaan krimpen. Het drogen van de hoes kun je het beste doen aan een wasrek in een goed geventileerde ruimte.

Specificaties

Hoogte:10-12 cm
Diameter:30 cm
Kleur:donker blauw
Vorm:rond
Materiaal:buiten en binnen kussen 100% ecologisch GOTS gecertificeerd katoen
Vulling:gezuiverd boekweitkaf
Garantie:1 jaar garantie op naden en ritssluiting
Extra:stevig handvat
Certificering:GOTS

Reviews (1)

Stevig kussen met fijne hoes die in de was kan. Moet over een tijdje ook doordat de stof/kleur (donkerblauw) snel er vies uitziet.
Deze maat is voor mij perfect: mijn knieën raken de vloer en benen zijn ontspannen.
Blij mee!

V / Amsterdam | 09-04-2020

Schrijf je eigen review