verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Wat is Pilates?

Pilates is een oefen- en beweegmethode die erop is gericht om het lichaam te versterken en soepel te houden. Door regelmatig Pilates te beoefenen verbeter jij je lichaamshouding en werkt het ook preventief tegen blessures. Je leert je gezonde bewegingspatronen ontwikkelen en verbeteren. Je bouwt kracht, stabiliteit en flexibiliteit op. Je leert je lichaam beter kennen en komt vol energie uit een les.

Pilates is de unieke combinatie van bewust bewegen en je lichaam beter leren kennen en een gezonde balans te creëren tussen lichaam en geest. Het mooie van Pilates is dat het niet leeftijd of conditie afhankelijk te beoefen is. Het helpt je om tot op hoge leeftijd soepel sterk en fysiek gezond te blijven.

Pilates-oefeningen worden gedaan op een mat of met behulp van speciaal verkrijgbare apparatuur, zoals de Reformer, Cadillac en Wunda Chair. Deze apparatuur met zijn speciale systeem van katrollen en veren, handgrepen en riemen kan het apparaat, afhankelijk van uw behoeften, weerstand of ondersteuning bieden.

Deze producten zijn geschikt voor Pilates

Wanneer werd Pilates ontwikkelt?

De Pilates zoals wij deze kennen werd in de basis ontwikkeld door de in Duitsland geboren Joseph Pilates, die geloofde dat de geestelijke en lichamelijke gezondheid nauw met elkaar verbonden waren. Zijn methode werd beïnvloed door westerse vormen van beweging, zoals gymnastiek, boksen en Grieks-Romeins worstelen. Joseph Pilates emigreerde in 1920 naar de US opende een daar in New York zijn eigen studio, waar hij zijn methode, die hij "contrology" noemde. Hij paste zijn methode toe bij professionele sporters, atleten en dansers in New York City. Na zijn dood in 1967 werd de methode door een aantal van zijn leerlingen doorgegeven aan de volgende generatie trainers. Door nieuwe inzichten in de fysiotherapie en de revalidatie wordt de methode voortdurend verder ontwikkeld.

Wat zijn de voordelen van Pilates?

Door regelmatig Pilates te beoefenen, kunt u een aantal gezondheidsvoordelen behalen, waaronder:

  • Verbeterde conditie, kracht en stabiliteit
  • Verbeterde houding en balans
  • Verbeterde flexibiliteit
  • Het is volledige body work-out
  • Leert zowel fysiek als mentaal controle te hebben over het lichaam en de geest.
  • Stimuleert het lichaamsbewustzijn

 Is Pilates geschikt voor iedereen?

Als je al wat ouder bent, al een tijdje niet geoefend hebt of gezondheidsproblemen hebt, is het een goed idee om dit met uw arts te bespreken voordat u met een nieuw trainingsprogramma begint. Pilates is hierop geen uitzondering. Ook voor vrouwen die zwanger zijn is het verstandig om eerst contact op te nemen met een arts of medisch specialist voordat ze met Pilates of andere trainingsprogramma's beginnen.

In de basis heeft Pilates iets te bieden aan mensen van alle leeftijden en niveaus van bekwaamheid, van beginners tot vergevorderde. Je kunt Pilates alleen op de mat beoefenen maar je kunt ook gebruik maken van de eerder genoemde apparaten de Reformer,  de Cadillac of een Wunda Chair) Deze apparaten worden gebruikt door zowel beginners als gevorderden en mensen met bepaalde medische aandoeningen te ondersteunen. Deze apparaten zijn geschikt voor mensen die hun lichaam willen uitdagen.