verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Waarom een yoga handdoek gebruiken?

Om je yoga sessie veilig, comfortabel en hygiënisch te laten verlopen is een yoga handdoek onmisbaar. Het is een multifunctionele yoga accessoire. Maar waarom? En wat zijn de voordelen ten opzichte van een gewone handdoek?


Veiligheid

Als je iemand bent die snel transpireert of wanneer je een intensieve vorm van yoga beoefent kan het zijn dat je door vochtige handen of voeten wegglijdt op de mat. Dit kan gevaarlijk zijn en blessures tot gevolg hebben. Met name PVC yoga matten kunnen vocht niet goed opnemen en dan blijft er een nat laagje op de mat liggen. Een yoga handdoek gemaakt van microvezels is uitstekend in staat om vocht op te nemen. Hierdoor zorgt de handdoek ervoor dat de ondergrond altijd droog is en wordt de kans op een glad oppervlak nihil. Hoe vochtiger de handdoek wordt hoe meer grip je creëert. Een tip van ons is om de yoga handdoek van te voren nat te spuiten met een plantenspuit.

Mocht je overwegen een normale handdoek te gebruiken dan raden we dit af. Deze neemt vocht veel minder snel op wat alsnog resulteert in uitglijden. Bovendien zijn gewone handdoeken te klein, yoga handdoeken hebben een speciale grote afmeting om helemaal over je yoga mat te kunnen leggen.


Comfort

Een yoga handdoek is een multifunctionele yoga accessoire. Je kunt de handdoek oprollen en deze onder je knieholtes of onderrug leggen. Je kunt de opgerolde handdoek ook als meditatiekussen gebruiken of opgevouwen als kussentje onder je hoofd in de eindontspanning. Tot slot houdt de handdoek je lichaam heerlijk warm tijdens de eindontspanning door de handdoek om je heen te slaan of als dekentje over je heen te leggen.


Hygiëne

Nog een reden om een yoga handdoek aan te schaffen is uit hygiënisch oogpunt. Als straks alle yoga studio’s weer open mogen kun jij je yoga handdoek over de mat van de studio leggen waardoor je gegarandeerd bent van een schoon oppervlak en een zo hygiënisch mogelijke yoga sessie. Na de les was je je handdoek simpel op maximaal 30 graden in de wasmachine zodat deze schoon is voor je volgende les!


Op reis

Als je op reis gaat en je geen reis mat hebt om mee te nemen kan een yoga handdoek een uitkomst bieden. Natuurlijk geeft een yoga handdoek niet de comfort en demping van een yoga mat maar als je de handdoek op een zacht oppervlak legt is het een goede uitkomst en heb je wel de benodigde grip. Bovendien is een yoga handdoek erg licht in gewicht en makkelijk mee te nemen in iedere tas of koffer!

Ben je benieuwd geworden naar de yoga handdoeken van Ecoyogi? Bekijk hier ons aanbod: Yoga handdoeken kopen? | Grip & Comfort | Ecoyogi.com. Mocht je nog vragen hebben dan staan we natuurlijk voor je klaar.

Team Ecoyogi