verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Bepaal de juiste dikte

Ecoyogi biedt yogamatten aan in twee verschillende diktes, namelijk matten met een dikte van 4,5 mm en matten met een dikte van 6 mm. Allereerst is het handig om te bepalen waar je naar op zoek bent. De meest eenvoudige afweging is waarschijnlijk: grip tegenover comfort.  

Het spreekt misschien voor zich dat een mat van 6 mm meer comfort biedt dan een dunnere yogamat. Dat maakt de dikkere matten bijvoorbeeld uitermate geschikt voor mensen met gevoelige gewrichten. Maar wie op zoek is naar de optimale hoeveelheid grip kan meer baat hebben bij een mat van 4,5 mm. Laat ons je een korte opsomming van de verschillende matten en hun diktes geven:

  • De Ecoyogi Studio heeft en dikte van 4,5 mm en staat bekent om zijn sterke bouw en grote hoeveelheid grip. In vochtige omstandigheden kan de mat glad worden, bijvoorbeeld tijdens Bikram yoga. In dat geval is het daarom aan te raden om de mat te combineren met een yogahanddoek. De Studio mat is daarnaast ook nog verkrijgbaar als Studio Extra Lang, voor extra lengte, en als Studio Lang & Breed, voor de grootst mogelijke variant in deze serie. Alle varianten hebben dezelfde dikte.
  • De Ecoyogi Classic is een echte allrounder, voor zowel binnen als buiten. Met een dikte van 6 mm is de yogamat comfortabel, maar beschikt ook over een goede hoeveelheid grip. De Classic matten worden daarnaast standaard geleverd met een bijbehorende draagriem. Een ideale mat om te vervoeren dus! Net als de Studio heeft de Classic ook een langere variant: de Ecoyogi Classic 200cm. Deze beschik over dezelfde hoeveelheid comfort, maar biedt extra ruimte.
  • Een dikkere mat, die toch licht van gewicht is: de Ecoyogi TPE Yogamat. Ons nieuwste model is met zijn 6 mm zeer zacht en comfortabel. Ondanks zijn dikte weegt de mat slechts 900 gram! Dat maakt het een eenvoudige yoga mat voor onderweg. Door zijn onderscheidende materiaalkeuze isoleert de mat daarnaast uitstekend. Deze mat is aan te bevel aan beginners en beoefenaars van rustige yogavormen.
  • Wie op zoek is naar de maximale hoeveelheid grip komt uit bij de Ecoyogi PRO Grip. De PU-toplaag biedt de perfecte hoeveelheid grip, onder zowel droge als vochtige omstandigheden. Met een dikte van 4,5 mm voelt deze mat premium aan. Daarnaast heeft ook de PRO Grip een grotere broer: de Ecoyogi PRO Grip XL. De grootste yogamat in ons assortiment, met dezelfde typerende hoeveelheid grip.

Heb je toch nog twijfels over de dikte van jouw toekomstige yogamat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het vinden van jouw ideale yogapartner! Heb je al een keuze kunnen maken? Bestel dan voor 22:00, en wij verzenden jouw bestelling vandaag nog!