verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Een yogamat voor lange mensen?

Nederlanders hebben zich ontwikkeld tot de langste mensen ter wereld. De gemiddelde afmeting van een yogamat, 183x61 cm, is voor sommige van ons te klein.  Om wel volledig te kunnen profiteren van de voordelen van yoga zijn er tegenwoordig extra lange matten beschikbaar. Hierdoor kun jij je zonnegroet zorgeloos uitoefenen en beland je niet achter of voor de mat. Dit leidt enorm af wanneer je je aandacht juist op je lichaam en bij je ademhaling wilt houden.


Hoe weet je of een yogamat lang genoeg is voor jou? 

Je yogamat moet als een veilige en vertrouwde ondergrond aanvoelen. Hoe kun je meten of een mat voor jou lang genoeg is? Ga ontspannen op je rug liggen op de mat. Je armen leg je gestrekt naast je zodat ze volledig de grond raken (savasana). Kijk dan eens hoeveel ruimte je boven je hoofd en onder je voeten over hebt. Het liefst hou je minstens vijf centimeter over, zowel aan de bovenkant als de onderkant van de mat. 

Een extra lange mat is niet alleen interessant voor lange mensen maar ook voor yogi’s die net een beetje meer luxe en ruimte willen ervaren op de mat. We merken steeds vaker dat mensen ook voor hun practice thuis kiezen voor een lange en brede mat. Als je op een gewone mat de liggende twist uitvoert liggen je armen al gauw op de koude vloer naast je, wat meestal niet prettig aanvoelt. Een extra brede mat voorkomt dit. Let bij het kiezen van een extra lange en eventueel brede mat wel op het gewicht van de mat. Voor sommige mensen kan dit te zwaar zijn. Een goede draagriem of yogatas is zeker geen overbodige luxe (link naar Yogatassen categorie). Zeker als je met je yogamat regelmatig onderweg bent.

Kies voor de lange Ecoyogi Studio Yogamatten van 185+ cm!

De Ecoyogi Studio Yogamat heeft een extra lange uitvoering van 200 cm en is beschikbaar in zeven verschillende kleuren. Dit is een geliefde allrounder met een dikte van 4,5 mm en is gemaakt van emissie vrij PVC. Een mat die bijzonder lang mee gaat en geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Ben je ook op zoek naar extra ruimte in de breedte? Dan is deze variant ook verkrijgbaar met een breedte van 80 cm in plaats van de gemiddelde breedte van 61 cm. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hieronder onze 185+ yogamatten.

Binnenkort krijgen we als eerst in Europa ook een extra lange PRO Grip mat van 216 cm. Dit is een rubberen mat met een toplaag van PU. Deze mat biedt altijd optimaal comfort en grip, zowel onder droge als vochtige omstandigheden. Wordt vervolgd!

Extra lange yogamatten: