verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen


Wat is het verschil tussen een dunne en dikke yogamat?

Binnen de collectie van Ecoyogi heb je de keuze uit verschillende diktes variërend van 4 mm tot 6 mm (en een wollen yogamat van 15 mm). Maar wat is het verschil in eigenschappen van deze matten? Een dikkere mat biedt wat meer comfort en demping dan een dunne yoga mat. Het nadeel van een dikke yogamat is dat deze wat zwaarder en stugger is dan een dunne mat. Wanneer je veel op weg bent met je yogamat is het daarom aan te raden voor een dunnere yogamat te kiezen.  

Past een dikke yogamat bij mij?

Een dikke yogamat biedt veel steun en comfort. Daarom is deze perfect voor de rustigere vormen van yoga. Denk aan Yin yoga en Hatha yoga. Wanneer je meer balans vereist is een dikke yogamat minder geschikt. 

Verschillende dikke yogamatten

Welke dikke yoga mat geschikt voor jou is hangt af van je persoonlijke wensen. Beide yogamatten in ons assortiment brengen een hoog niveau van comfort met zich mee, maar toch zijn er enkele kleine verschillen. We hebben de Ecoyogi TPE Yogamat en de Ecoyogi Comfort Grip Yogamat.

De Ecoyogi TPE Yogamat is onze nieuwste aanwinst en is gemaakt van TPE. Dit materiaal is heerlijk zacht en brengt een hoog niveau van comfort met zich mee. Ideaal voor mensen met gevoelige of pijnlijke gewrichten. Deze dikke yoga mat is geschikt voor beginners en mensen die een voorkeur hebben voor rustigere vormen van yoga.

Ook vind je in ons assortiment de Ecoyogi Comfort Grip Yogamat. Deze yogamat is een unieke combinatie van twee materialen: duurzaam PVC en PU. Het duurzame PVC aan de onderkant zorgt voor veel veerkracht en biedt uitstekend comfort. De PU toplaag zorgt ervoor dat je zowel in droge als vochtige omstandigheden optimale grip hebt. Deze dikke yogamat is dus geschikt voor alle typen yoga en is een echte alleskunner.  

Veel gestelde vragen over dikke yogamatten

Een dikke yogamat heeft een dikte van minimaal 5 mm. Hierbij heb je bij Ecoyogi keuze uit de: 

De dikte van de yogamat moet afgestemd zijn op de yogavorm die je beoefend:

Voor de actievere en dynamischere yogavormen kun je het best een dunnere mat gebruiken. Deze matten bieden meer stabiliteit en balans.

Voor de rustigere yogavormen is een dikke yogamat een perfecte keuze. De dikke matten bieden veel comfort en hebben een goede demping.

4 tot 4,5 mm dikte:

  • Ashtanga yoga 
  • Pilates
  • VInyasa yoga 
  • Power yoga

5 tot 6 mm dikte:

  • Yin yoga
  • Kundalini yoga
  • Restorative yoga
  • Nidra yoga
  • Hatha yoga