verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Welke kleur yoga mat of meditatiekussen past bij jou? 

 De invloed van kleuren is belangrijker dan je denkt. Wist je dat bepaalde kleuren je kunnen helpen om jou de juiste energie te geven? Kleur kan je gemoedstoestand beïnvloeden op fysiek, emotioneel en zelfs spiritueel niveau.  

Ons oog wordt dagelijks getrakteerd op een groot palet aan kleuren: de blauwe lucht, het groene gras, de rode aardbeien maar ook jouw yoga mat. We hebben kleur nodig om gezond en gelukkig te zijn. De kleur van onze yoga mat of ons meditatiekussen is daarom belangrijk. Het kan ons net dat extra steuntje in de rug geven . Wat zou jij het liefst uit je yoga beoefening willen halen? Misschien is dit innerlijke rust, creativiteit of optimisme. En welke kleur past hierbij? Daar kun je jouw keuze op aanpassen. Hieronder geven we een overzicht welke emotie bij welke kleur past en welke yoga matten, meditatiekussens of yoga accessoires hierbij passen.  


Rood 

De kleur van passie, gronding, levenskracht en aardse energie. Het activeert en verwarmt. Het geeft je nieuwe levensenergie.  
Roze 

De kleur van moederliefde, bescheidenheid en romantiek. Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen. Het geeft je het lef om je kwetsbaarheid te laten zien.  
Oranje 

De kleur vol vitale energie. Het stimuleert plezier, optimisme, enthousiasme. Met oranje heb je meer zin in het leven! Voor boeddhisten is het de kleur van de opkomende zon en stimuleert het spiritueel ontwaken.  
Geel 

Verhoogt vrolijkheid, humor, creativiteit en persoonlijke kracht. Het laat je stralen en geeft je het lef om jezelf in het middelpunt van de belangstelling te zetten.  
Groen 

Dit is de kleur van Moeder Natuur en de kleur van het hart. Het ondersteunt balans, harmonie, liefde, communicatie en je sociale capaciteiten. Groen roept vrede en rust op. 
Blauw 

Blauw is de kleur van vrijheid en ruimte. Het verhoogt kalmte, liefde, eerlijkheid, helderheid en waarheid. Het is de kleur die de ziel kalmeert. 
Paars 

Dit is de kleur van kosmische bewustzijn. Stimuleert intuïtie, verbeeldingskracht, grenzeloze stromingen, meditatie, artistieke kwaliteiten. Paars geeft je wijsheid en energie om contact te maken met hogere dimensies.  

Wit 

Puurheid, rust, stilte en onschuld. Wit stimuleert je bewustzijn.  
Grijs 

Flexibel zijn, een geheim kunnen bewaren en een compromis kunnen sluiten. Neutraliseert negatieve gevoelens, gedachten en invloeden van buitenaf.  

Zwart 

Krachtig zijn, inzichten, leren de diepte in te gaan. Zwart symboliseert de nacht. Soms moeten we door het donkere heen om weer bij het licht te komen. Daarom staat zwart ook voor transformatie en realiteitszin.  
De kans is groot dat meerdere kleuren je aanspreken en dat hetgeen jij uit je yoga beoefening wilt halen per dag of moment wisselt. Met kleuren van andere yoga accessoires, maar ook met de allerkleinste alledaagse dingen kun jij je gemoedstoestand een boost geven. Door middel van een lekkere roze smoothie na je yoga sessie of een heerlijke wandeling in een mooi groen park. De keuze is reuze!  

Ben je benieuwd hoe de verschillende kleuren in verbintenis staan met onze chakra’s? Lees dan hier verder.  

Liefs, 
Team Ecoyogi