verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Chakra kleuren en hun betekenis. 

In de wereld van yoga wordt vaak gesproken over chakra’s. Iedere chakra heeft een andere kleur en die kleuren vertellen iets over de specifieke chakra. Een chakra is een soort wiel of draaikolk van energie. Ze zitten op de middellijn van je lichaam, van je stuit tot helemaal op je kruin bovenop je hoofd. Iedere chakra heeft zijn eigen werking.  

Er stroomt altijd energie door ons lichaam. Als alle chakra wielen goed blijven draaien zit je lekker in je vel. Soms kan één van de chakra’s geblokkeerd raken en voel je dat je een beetje uit balans bent. Maar wat vertellen die chakra’s precies en welke kleuren horen hierbij? Hieronder vind je een kort overzicht zodat jij bij de aanschaf van een nieuwe yoga mat of meditatiekussen goed kan beoordelen welke kleur het beste bij je past.   

  1. Wortelchakra (Muladhara): Bevindt zich bij je stuitje en hoort bij de kleur rood. Het eerste chakra zorgt ervoor dat je je stabiel voelt. Je bent goed geaard en je voelt je veilig. Als je goed contact hebt met de aarde voel je je zeker. De kleur rood staat voor stabiliteit, veiligheid en energie vanuit de aarde. Bij het werken aan balans, zowel in jezelf als tijdens het uitvoeren van een asana, kan een rode yoga mat helpend zijn. Er zijn ook rode meditatiekussens verkrijgbaar.  
  2. Sacraalchakra (Svadisthana): Ter hoogte van de onderbuik, onder de navel. Dit chakra gaat over het uiten van emoties, je creativiteit en je seksualiteit. Dit chakra is ook gerelateerd aan stroming van energie en water. De kleur behorend bij deze chakra is de kleur oranje. Als jij je energie door middel van yoga weer wilt laten stromen dan kan een oranje yoga mat helpend zijn.  
  3. Zonnevlechtchakra (Manipura): Ligt net boven je navel. De energie van dit chakra staat voor je passie, het durven innemen van je eigen ruimte, het voelen van je eigen identiteit en het kunnen bereiken van wat je wilt. Dit chakra is gekoppeld aan de kleur geel. Is ruimte innemen voor jezelf  dit iets waar jij aan wil werken? Dan is een gele yoga mat een aanrader.  
  4. Hartchakra (Anahata): Ligt midden op het borstbeen in de hartstreek. Het gaat hierbij om liefde geven en ontvangen en de liefde voor jezelf. Dit chakra is gekoppeld aan de kleur groen. Het hartchakra staat ook voor de verbintenis tussen de onderste drie chakra’s en de bovenste drie chakra’s in ons lichaam. Wil je graag meer liefde kunnen geven en ontvangen? Dan is een groene yoga mat, meditatiekussen of oogkussen iets voor jou.  
  5. Keelchakra (Vishuddi): Dit chakra bevindt zich op het strottenhoofd. De werking ligt in de communicatie, het kunnen uitdrukken wat je voelt en vindt. Dus ook eerlijk zijn naar jezelf hoort hierbij. De kleur behorend bij dit chakra is de kleur blauw. Wil jij door middel van yoga of meditatie leren goed te kunnen aangeven wat je echt nodig hebt? Dan is de kleur blauw echt iets voor jou. 
  6. Voorhoofdchakra (Ajna): Staat ook wel bekend als het derde oog en ligt op je voorhoofd tussen je ogen. Het chakra staat voor aanvoelen, intuïtie en helder zien. Dit chakra is gelinkt aan de kleur indigo blauw. Een hele diep kleur blauw, naar het paarse toe. Een paarse yoga mat of meditatie kussen kan jou in je yoga beoefening helpen beter naar je intuïtie te luisteren.  
  7. Kruinchakra (Sahasrara): Dit chakra ligt op je kruin. Het is het portaal naar het hogere bewustzijn, contact met je eigen spiritualiteit, verlichting en oneindige wijsheid. De kleur die hierbij hoort is lastig te vangen in één kleur. Een mix van wit en violet. De katoenen yoga mat en onze natuurkleurige kussens komen daar het dichtst bij in de buurt.  

Twijfel je toch nog bij je keuze? Ons team staat voor je klaar voor al je vragen.  

Liefs, 
Team Ecoyogi  


Duurzame yogamatten binnen 1 dag verzonden!

Duurzame yogamatten binnen 1 dag verzonden!

Binnen het assortiment van Ecoyogi vind je verschillende duurzame en milieuvriendelijke yogamatten. Bekijk het assortiment en bestel online!

Bekijk collectie