verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

De eigenschappen van een goede yogamat

Ondanks dat er niet per se één yogamat geschikt is voor elke situatie, zijn er toch een aantal eigenschappen die elke goede yogamat in ons assortiment bevat. Zo zijn de yogamatten van Ecoyogi allemaal gemaakt van ecologische en milieuvriendelijke materialen. Het gros van de yogamatten is hierdoor volledig emissievrij geproduceerd en kan ook weer door ons gerecycled worden.

Daarnaast gebruiken we ook enkel hoogwaardige en duurzame materialen. Dit zorgt niet alleen voor een zeer hoog comfort, maar verlengt ook de levensduur aanzienlijk. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en voor een eerlijke prijs verkrijgbaar.

Wat is een goede yogamat voor mij?

Maar naast dat elke Ecoyogi yogamat de bovenstaande eigenschappen bevat zijn er nog een aantal punten die de yogamatten van elkaar onderscheiden. Dit maakt de ene yogamat geschikter voor een situatie dan voor de ander. Door op basis hiervan te kiezen kom je tot de beste yogamat voor jou.

Type yoga

We beginnen bij het type yoga. Voor ‘reguliere’ yoga volstaat eigenlijk elke yogamat uit ons assortiment. Door het gebruik van hoogwaardige materialen bieden ze allemaal uitstekende grip onder droge omstandigheden. Maar, beoefen je regelmatig Bikram of Hot Yoga? Dan krijg je te maken met vochtige omstandigheden door zweet. Dit vraagt om een ander type grip, grip die onze Ecoyogi PRO Grip je biedt. Onze premium yogamat met uitstekende grip in elke situatie.

Extra comfort

Heb je last van gevoelige gewrichten? Bijvoorbeeld in je knieën, enkels of polsen? Dan kan extra comfort wenselijk zijn. Bij yoga is het namelijk vaak wenselijk dat je jezelf in één dezelfde positie begeeft gedurende een bepaalde tijd. Bij gevoelige gewrichten kan dit dan voor minder comfort zorgen. Heb jij hier ook last van? Dan is onze Ecoyogi TPE wat voor jou.

Binnen- & buitengebruik

Wil je nog wel eens je yogasessie op verschillende locaties houden? Bijvoorbeeld de ene keer binnen, maar wanneer de zon schijnt buiten? Dan wil je natuurlijk wel een yogamat die hier geschikt voor is. Gelukkig hebben we de Ecoyogi Classic en de Ecoyogi Studio. Deze zijn beiden door hun materiaal geschikt voor binnen- én buitengebruik. Zo kan jij zorgeloos jouw yogasessie houden waar jij wilt.