verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Wat is Yin yoga en past dit bij mij?

In een wereld waarin we het steeds drukker hebben en angst of stress regelmatig de hoek om komt kijken, hebben we meer behoefte aan tijd en ruimte om te voelen en diep te ontspannen. Yin yoga is een langzame en rustgevende vorm van yoga. De houdingen, ook wel asana’s genoemd, worden voor een langere tijd en meestal zittend of liggend vastgehouden. Gemiddeld zo’n drie tot vijf minuten. Bij Yin yoga gaat het erom dat je zoveel mogelijk spieren ontspant en loslaat. De houdingen die je daarbij aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, en beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur.


Yin staat voor langzaam, zacht en passief. Het wordt geassocieerd met water, vrouwelijkheid, de nacht en de maan. Yang voor vuur, zon, mannelijkheid en de dag. Hoewel Yin en Yang tegenstellingen zijn vullen ze elkaar aan en daarom is het erg prettig als deze in balans zijn.

Je kunt je misschien wel voorstellen dat je in verschillende fases in je leven, of soms wel per dag of week, behoefte hebt aan meer Yin of Yang. Wat is het verschil tussen deze twee typen yoga?

  • · Yin yoga maakt dat je tot rust komt, spanning kan loslaten, diep kan voelen, waardoor je jouw stressniveau verlaagd en hierdoor kom je vaak lekkerder in je vel te zitten. Als je van nature een druk persoon bent, of je hebt een drukke dag gehad, dan kan Yin je weer in balans brengen. Het is een mooie tegenhanger om genoeg rust te creëren.
  • · Yang yoga geeft je meer energie en kracht waardoor je meer oppept. Soorten van Yang yoga kunnen Power-, Ashtanga of Vinyasa yoga zijn. Bij deze yoga soorten ontwikkel je kracht en uithoudingsvermogen. Deze vormen geven je energie en warmte en zijn ideaal wanneer je je een beetje moe en futloos voelt.

Ondersteuning tijdens jouw Yin sessie

In een passieve en herstellende vorm van yoga, zoals Yin Yoga, wordt vaak gebruik gemaakt van een yoga bolster. Een bolster kan zorgen voor een diepere ontspanning en werkt als extra ondersteuning van de rug, nek, onderrug, knieholtes, armen en benen. In het assortiment van Ecoyogi kun je kiezen uit een ronde (mini)bolster of een vierkante bolster, ook wel rectangular bolster genoemd. Nieuwsgierig geworden? Bekijk ze hier

Bekijk Yogabolsters