verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Welke yoga mat heb ik nodig bij Hatha Yoga?

Hatha Yoga is één van de populairste yoga vormen. Hatha Yoga refereert naar de zon en de maan. ‘Ha’ staat voor zon en beschikt over de mannelijke en actieve energie, ook wel Yang genoemd. ‘Tha’ staat voor de maan met haar vrouwelijke en kalme energie, dit wordt ook wel Yin genoemd. 

Hatha yoga bestaat voornamelijk uit niet bewegende houdingen, ook wel asana’s genoemd. Deze houdingen kunnen variëren van staande, liggende tot zittende houdingen. Tijdens de houdingen creëer je een bewustzijn door je concentratie en adem naar bepaalde punten in het lichaam te brengen. Meestal hou je de houdingen vijf tot tien ademhalingen vast. De bekendste bewegende asana serie uit de Hatha Yoga is de zonnegroet. Je lichaam en adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers in Hatha Yoga.

Hatha yoga is een rustige vorm van yoga waarbij je enige tijd in een houding staat. Dit vraagt om demping en stabiliteit. Een yoga mat van ongeveer 4 tot 4,5 mm is de meest gebruikte mat bij deze stijl. Een dikkere mat kan prettig aanvoelen maar bij houdingen waar je veel balans nodig hebt kan dit juist onstabiel aanvoelen. Toch extra comfort nodig voor bijvoorbeeld gevoelige gewrichten? Gebruik dan een (meditatie)deken.


PVC:

De studio yoga mat is gemaakt van PVC. Dit enorm sterke materiaal is zeer geschikt om zowel binnen als buiten te gebruiken. PVC is slijtvast en sterk, de mat gaat jaren mee. De mat heeft een hoge dichtheid en heeft daardoor veerkracht en goed isolerende kwaliteiten. Met een dikte van 4,5 mm is deze mat erg geschikt voor jouw Hatha Yoga oefeningen. De grip van de mat is goed en zal naarmate je de mat gebruikt steeds beter worden.


Natuurrubber met PU toplaag:

De PRO Grip Yogamat is gemaakt van natuurrubber met een PU toplaag. Het mooie van deze combinatie aan materialen is dat je ultiem comfort, demping en grip voelt met een dikte van 4,5 mm. De PU toplaag neemt snel vocht op waardoor de grip onder zowel onder droge als vochtige omstandigheden erg goed is. Perfect voor jouw Hatha Yoga sessie thuis of in de studio. Let op, het is een natuurproduct en hierdoor moet je voorzichtig zijn met invloeden van buitenaf en is het extra belangrijk de mat regelmatig schoon te maken.


Iedere yogi is uniek en heeft dan ook andere persoonlijke voorkeuren. Als je net begint met yoga kunnen wij ons voorstellen dat je veel vragen hebt. Neem gerust contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag met het vinden van de perfecte mat voor jou.

Team,
Ecoyogi