verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Val je af door yoga?

Wanneer je graag wilt afvallen is yoga misschien niet de eerste vorm van lichaamsbeweging waar je aan denkt. Als je echter van yoga je lifestyle gaat maken zal je al snel de mooie voordelen gaan ontdekken, waaronder afvallen. Hoe werkt dit dan?


Yoga werkt stress verlagend

Allereerst werkt yoga stress verlagend en laat stress nou net een grote factor zijn bij overgewicht en lichaamsvet. In stress situaties maakt je lichaam cortisol aan en dit zorgt voor een verhoogde bloedsuikerspiegel. Vetten worden sneller in je lichaam opgeslagen en dit kan je dik maken. Als je wilt afvallen is het cruciaal om stress problematiek aan te pakken en yoga kan je daar enorm bij helpen. Je leert in het nu te leven, gedachten opzij te zetten en je leert bewust te zijn van je lichaam en ademhaling. Hierdoor ga je bewustere keuzes maken en zal je bijvoorbeeld eerder voor een gezonde en voedende maaltijd kiezen dan voor een slecht tussendoortje en fastfood. (Cortisol | Stresshormoon | Cortisol en afvallen | NLbewustgezond.nl)


Reinig je lichaam dankzij transpireren

Een belangrijk onderdeel bij het afvallen is je lichaam reinigen van afvalstoffen en dit kan uitermate goed tijdens het beoefenen van yoga.  In veel yoga houdingen worden je organen fijn geknepen door bijvoorbeeld een twist houding of reinig je je maag in een boot houding. Door intensieve houdingen te doen ga je transpireren en ook dit helpt bij een optimale verwijdering van afvalstoffen. Vergeet na de les niet om voldoende water te drinken. Zo blijf je gehydrateerd en zullen de afvalstoffen nog sneller je lichaam verlaten.

Omdat je tijdens je yoga beoefening beweegt verbrand je calorieën en die helpen je om af te vallen. Je bouwt ook spiermassa op die blijvend zorgen voor een goede verbranding. Die verbranding en spiermassa ontwikkel je sneller bij een intensieve vorm als Vinyasa en Ashtanga, maar ook een rustige Hatha les werkt. In de basis gaat het om de goede combinatie van inspanning en ontspanning. De energie in je lichaam gaat dan weer stromen en je raakt in balans. Er is contact tussen lichaam en geest, je voelt je energiek en voldaan. Een hele mooie basis waarmee je de dag goed kan beginnen of afsluiten.


Conclusie: kun je afvallen met yoga?

Het antwoord op de vraag is dus JA! Je kunt absoluut afvallen door yoga. Het is niet perse een snelle manier maar wel een gezonde en bewuste manier. Dit maakt dat afvallen geen strijd hoeft te zijn maar een mooie duurzame levenswijze.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen dan horen wij het uiteraard graag.

Team Ecoyogi