verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Thuis beginnen met yoga, wat heb je nodig?

In tijden van een pandemie en onrust kan het soms moeilijk zijn om je te ontspannen. Steeds meer mensen ontdekken daarom yoga en gelukkig kun je dit heel makkelijk thuis doen. In principe heb je alleen jezelf en je ademhaling nodig maar met enkele attributen erbij zorg je ervoor dat jouw eerste yoga beoefening veilig en comfortabel voelt. Maar hoe begin je en waar moet je aan denken?


Yoga mat voor thuis

Om je yoga houdingen veilig en vertrouwd uit te kunnen voeren heb je allereerst een yoga mat nodig. Wanneer je online op zoek gaat naar een yoga mat zul je merken dat er eindeloos veel matten zijn in verschillende prijscategorieën en materialen. Wanneer je net start met yoga is het daarom belangrijk te kijken naar een goede en betaalbare allround mat met voldoende grip en comfort. Zo kun je verschillende yoga stijlen uitproberen zonder direct te veel geld uit te geven.

De Ecoyogi Classic mat ( Ecoyogi Classic Midnight - Yogamat blauw I Duurzaam) is een voorbeeld van een mooie betaalbare allround mat gemaakt van PVC. Zowel binnen als buiten te gebruiken, gaat jaren mee, biedt veel comfort en is vrij van chemische toevoegingen. Zo maak je een bewuste keuze voor jezelf en de natuur. Mocht je last hebben van gevoelige gewrichten dan is een mat van TPE een uitstekende mat om mee te beginnen. TPE is namelijk extra zacht en comfortabel. (TPE yogamat | 100% recyclebare TPE yoga mat (ecoyogi.com))

Yogamat Ecoyogi


Yoga blok voor thuis

Een yogablok kan je helpen bij het uitvoeren van je yoga houdingen. Het is heel normaal dat je bij de start van je yoga beoefening nog veel ongemak voelt in je lichaam en spieren.

Met één of meerdere blokken onder je handen, voeten, heupen of rug kun je houdingen haalbaar maken die anders te intensief zijn. Ook kun je ze gebruiken bij het bewaren van je evenwicht. Het is daarom prettig om er twee aan te schaffen zodat je aan beide kanten van je mat dit hulpmiddel hebt liggen. De meeste blokken zijn gemaakt van kurk of schuim.

Ecoyogi verkoopt blokken van kurk die 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar zijn. Kurk zorgt niet alleen voor een goede grip, het staat ook nog eens leuk in je interieur. Yoga blokken kopen? | 100% natuurlijke materialen | Ecoyogi.com

Yogablok Ecoyogi


Yoga riem voor thuis

Een yogariem is als het ware een verlengstuk van je armen. Het zorgt ervoor dat je in yoga houdingen net iets verder kan reiken. Als je bijvoorbeeld op je yoga mat zit, met je benen gestrekt vooruit, kun je de riem om het midden van je voetzolen slaan.

Vervolgens pak je de riem aan beide uiteinden vast, trek je er zachtjes aan en hierdoor kun je je rug mooi verlengen en je buik richting je bovenbenen brengen. Verder helpt de riem de druk weg te nemen op je lichaam, bijvoorbeeld bij je rug of schouders.

De yogariem is daarom een hele mooie tool om jou te begeleiden in je eerste yoga houdingen. Bij de aanschaf van een riem is het belangrijk om te kijken van welk materiaal deze gemaakt is. Een goede riem is gemaakt van dik katoen want dit zorgt ervoor dat de riem sterk is en niet snijdt of wegglijdt in je handen. Yoga riemen kopen? | meer Kracht & Flexibiliteit | Ecoyogi.com

Yogariem ecoyogi


Een laatste tip voordat je thuis gaat beginnen met je yoga beoefening? Zorg voor een fijne plek waar je niet te veel gestoord kan worden. Maak deze plek aangenaam met bijvoorbeeld geurkaarsen en planten. Mocht je niet een eigen plek hebben dan kun je een deel van de woonkamer kaderen door een mooie doek op de grond te leggen en je mat daar overheen te leggen.

Uiteraard zijn wij jou graag behulpzaam bij het maken van de juiste keuze.

Veel plezier met je eerste yoga ervaring!


Team Ecoyogi