verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Een antibacteriële yoga mat: waar op letten?

Je persoonlijke hygiëne en die van je yoga mat is essentiëler dan ooit. Hoe vies het ook klinkt, yoga matten kunnen heel veel bacteriën bevatten. In deze rare tijd is bescherming van jouw eigen gezondheid en die van anderen erg belangrijk. Maar hoe zorg je voor een hygiënische yoga sessie?

Wanneer je een nieuwe mat koopt is het belangrijk om te weten van welk materiaal de mat gemaakt is en of deze werkelijk antibacterieel is. Ook is het belangrijk dat de mat makkelijk schoon te maken is. Er is tegenwoordig zo veel keuze dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag verder.


Welke Ecoyogi yogamatten zijn antibacterieel?

Ecoyogi Kurk yoga mat

Kurk is van nature antibacterieel. De antimicrobiële eigenschappen die van nature in kurk voorkomen, doden ziektekiemen en bacteriën en voorkomen ook vervelende geurtjes. Een yoga mat van kurk heeft voornamelijk een goede grip onder vochtige omstandigheden en is daarom zeer geschikt voor actieve yogavormen.  De Ecoyogi Kurk mat (Ecoyogi Yogamat kurk - 100% natuurlijk)  is een prachtige mat voor een actieve en zweterige yoga sessie. Naast kurk heeft deze mat een onderzijde van natuurrubber. Hoe zorg je dat deze mat na de intensieve zweetsessie weer schoon wordt? Je kunt de mat inspuiten met water en een paar druppeltjes ecologisch afwasmiddel. Wrijf dit in met een vochtige doek en laat de mat goed aan de lucht opdrogen voordat je deze oprolt.


Ecoyogi PRO Grip yoga mat
Wanneer natuurrubber bedekt wordt met een PU toplaag heb je een goede antibacteriële mat te pakken. Deze toplaag zorgt er namelijk voor dat vocht snel opgenomen wordt maar ook snel weer verdampt. Zweet en bacteriën blijven hierdoor niet in de mat zitten en je hebt onder alle omstandigheden een fantastische grip. Deze mat is heel eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek of een zachte niet schurende spons. Laat de mat vervolgens eerst opdrogen voordat je deze weer oprolt. Ecoyogi beschikt over een prachtige natuur rubberen yoga mat met PU toplaag in mooie basis kleuren. De nieuwste kleur die onlangs aan het assortiment is toegevoegd is donker paars: PRO Grip Mat Antraciet ✓ Als Grip belangrijk is! (ecoyogi.com) . Voor meer info en kleuren, verwijzen we je naar onze website www.ecoyogi.com

Lang niet elke yoga mat is antibacterieel en dat is helaas ook niet mogelijk bij elk materiaal. Is het voor jou belangrijk vraag het dan bij je leverancier. Hopelijk helpt jou deze informatie bij het vinden van een goede antibacteriële mat. Wij wensen je een mooie en schone yogasessie toe!