verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Hoe kan een oogkussen en yoga Nidra jou ondersteunen bij ontspanning?

Je kent het vast wel; je hebt een drukke dag achter de rug en je wilt graag volledig ontspannen op de bank of heerlijk op tijd in bed in slaap vallen. Het lukt je echter niet om de spanning van je af te laten glijden. Een oogkussen kan dan een goed hulpmiddel zijn.

Oogkussens staan ook wel bekend als droomkussens of comfortkussens. Ze zijn gemaakt van stof, hebben een losse vulling en je kunt ze op je ogen leggen wanneer je op je rug ligt op bijvoorbeeld je yoga mat of op de bank. Maar hoe werkt het nou precies?

  • We houden vaak onbewust veel spanning vast rondom onze ogen. Als je er een oogkussen op legt ontspannen je ogen veel makkelijker doordat de vulling van lijnzaad lichte druk uitoefent op je ogen.
  • Door het kussen licht te verwarmen of te koelen kan het helpen je gezicht te ontspannen.  
  • Voor verlichting van hoofdpijn kan het kussen ook helpen. Door het oogkussen op je voorhoofd te leggen zal het ook voor ontspanning kunnen zorgen.
  • Je kunt je afsluiten voor intense lichtinval omdat het kussen mooi aansluit bij de contouren van je ogen en neus

De oogkussens van Ecoyogi zijn gemaakt van 100% biologisch katoen, gevuld met lijnzaad en worden geleverd met een lavendelgeur. Deze aroma-therapeutische geur kalmeert, verdrijft slapeloosheid en vermindert stress. Mocht de geur na verloop van tijd verdwenen zijn dan is het altijd nog mogelijk om met een paar druppeltjes etherische lavendel olie de geur terug te brengen. We adviseren dan wel even de buitenhoes te verwijderen en dan een aantal druppels op de binnenhoes aan te brengen. Benieuwd naar de mooie kleuren van onze oogkussens? Deze vindt je hier Oogkussens kopen? | écht even ontspannen | Ecoyogi.com.


Yoga Nidra

Een mooie yoga vorm om tot een echte diepe ontspanning te komen is Yoga Nidra. Letterlijk betekent Yoga Nidra ‘yogaslaap’. Het heeft echter niets met slapen te maken Tijdens een sessie is je bewustzijn in een toestand tussen waken en slapen. Dit bereik je normaal gesproken alleen in een diepe slaap. Het helpt je onderbewustzijn op te schonen van indrukken en stress.

Waaruit bestaat zo’n sessie? Je gaat ontspannen liggen op je rug en sluit je ogen, dit kan op je yoga mat zijn maar ook op je bed. Je luistert naar een begeleidende stem en je probeert wakker te blijven. Meestal begin je met het stilzetten van je zintuigen en het zetten van een positieve intentie (een sankalpa), gevolgd door een bodyscan en ademhalingsoefeningen en sluit je af door middel van mooie visualisaties. Eén yoga Nidra sessie staat gelijk aan 3 a 4 uur diepe slaap.

Nieuwsgierig geraakt naar deze vorm van yoga en zou je het thuis ook willen uitproberen? Online zijn er yoga Nidra sessies in alle soorten in maten. Wij hebben voor jou een kleine selectie gemaakt:

  1. Online Yoga Nidra bij de Happy with Yoga Academy; Yoga Nidra: Ontdek de kunst van bewuste diepe ontspanning (happywithyoga.com)  Melanie en Rolf, de gezichten en ervaren yoga docenten achter Happy with Yoga, geven jou de handvatten om te groeien naar gezondheid, persoonlijke kracht en geluk. Naast yoga Nidra bieden zij een tal van andere yoga cursussen aan. Ook delen zij de leukste gratis blogs en challenges.

  2. Lessen volgen op Yogatv: Via Yoga Magazine kun je nu 14 dagen gratis Yogatv uitproberen. Naast yoga Nidra sessies kun je ook voor andere vormen van yoga kiezen door ervaren docenten. Kies onder andere voor een actieve flow, yin yoga, een mindfulness oefening of pilates.

  3. YouTube. Wil je yoga Nidra uitproberen zonder een abonnement af te sluiten? Struin dan eens door het aanbod op YouTube.

We hopen dat we jou nieuwsgierig hebben gemaakt naar yoga Nidra en het gebruik van een oogkussen. Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit artikel dan horen we het graag.

Namaste,
Team Ecoyogi