verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Waarom een yoga blok gebruiken?

Het gaat er bij yoga niet om hoe lenig je bent of hoe ver je in een houding kunt staan, het gaat erom dat je je eigen bereik zoekt en daar verantwoord in kan gaan staan. Een yogablok kan jou hiermee helpen door ondersteuning te geven of om pijn en ongemak te voorkomen. Niet alleen een beginnende yogi maar ook een gevorderde yogi kan hier veel aan hebben.

Met een yogablok kun je bijvoorbeeld je armen verlengen en dat is in veel yoga houdingen erg prettig. Een voorbeeld hiervan is de driehoek, ook wel de Utthita Trikonasana genoemd. Als je diep in deze houding wilt gaan staan maar je handen niet op de grond kunt krijgen, plaats je je yogablok aan de binnenkant van je voet en laat je je handen hierop steunen.
Wanneer je een beetje extra flexibiliteit zoekt komt een yogablok ook goed van pas. In de zittende vooroverbuiging, of terwijl de Paschimottanasana, kun je twee yogablokken onder je knieën plaatsen. Dit is een prettige uitkomst wanneer je bijvoorbeeld krappe hamstrings hebt en je je onderrug niet te veel wilt belasten.
Een yogablok kan ook voor een beetje extra kracht zorgen. In de brug, ook wel de Setu Bhandasana, kun je een yogablok onder het bekken plaatsen als het niet lukt je bekken in de lucht te houden.

Een yoga blok is dus een handige yoga accessoire die op verschillende manieren van pas kan komen. Het is aan te raden altijd één of twee blokken naast je mat te hebben liggen. Ze zijn meestal rechthoekig van vorm en kunnen variëren in materiaal en afmetingen. Bij Ecoyogi hebben we twee verschillende maten kurk yogablokken; medium en large. De kurkblokken uit de collectie zijn gemaakt van 100% natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal. Het voordeel van kurk is dat het sterk is en dat het voor een goede grip zorgt. Een ander voordeel is dat het geen schade aan vloeren of aan je tenen kan toebrengen. Ben je benieuwd naar onze kurk yogablokken? Neem dan hier een kijkje: Yoga blokken kopen? | 100% natuurlijke materialen | Ecoyogi.com

Mocht je nog vragen hebben over onze kurk yogablokken dan horen we dit graag.

Team Ecoyogi