verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Welke yogamat past er bij jou?

Tijdens jouw zoektocht naar de ideale yogamat moet je een aantal dingen in overweging nemen. Ga je voor grip of comfort, of beide? Welke vorm van yoga ga je beoefenen, en gaat dit bijvoorbeeld gepaard met veel zweet of vocht? Heb je behoefte aan extra ruimte? Stuk voor stuk vragen, en antwoorden, die van invloed kunnen zijn tijdens jouw keuze voor een nieuwe yogamat. Geen paniek, wij helpen je graag een handje tijdens jouw zoektocht! Laat ons je wegwijs maken.

De juiste grip is belangrijk tijdens het beoefenen van jouw yoga poses. Niet iedere mat is voorzien van dezelfde hoeveelheid grip. Ook kan de hoeveelheid grip veranderen, bijvoorbeeld wanneer een yogamat wordt blootgesteld aan vochtige omstandigheden. De Ecoyogi Classic en de Ecoyogi Studio bevatten voldoende grip onder droge omstandigheden, maar onder vochtige omstandigheden kan mat glad aan beginnen te voelen. Om te voorkomen dat er grip verloren gaat kun je deze matten combineren met een yogahanddoek. Heb je liever één mat die voldoende grip biedt, tijdens zowel droge als vochtige omstandigheden? Dan raden we jou de Ecoyogi PRO Grip aan, een echte krachtpatser.

Ben je wat langer, of heb je simpelweg behoefte aan extra ruimte? Dan raden we je één van onze extra lange yogamatten aan. Deze bieden jou de vrijheid en beweegruimte die jij zoekt tijdens jouw yogasessies. Alle drie de eerdergenoemde yogamatten zijn verkrijgbaar in een extra lange variant. Zo is er de Ecoyogi Classic 200cm, zowel de Ecoyogi Studio Extra Lang als de Ecoyogi Studio Lang & Breed, en de Ecoyogi PRO Grip XL. De matten beschikken over dezelfde hoeveelheid grip, maar bieden je nét dat beetje extra ruimte waar jij naar op zoek bent.

Dan nog de dikte, het is misschien nog wel belangrijker dan de lengte en breedte van een yogamat. De dikte speelt namelijk vaak een rol het comfortgehalte van een yogamat. Heb je bijvoorbeeld last van gevoelige gewrichten? Dan raden wij een dikke yogamat zeer aan. De Ecoyogi TPE Yogamat biedt met zijn dikte veel comfort en ondersteuning, en ondanks zijn extra dikte weegt de mat slechte 900 gram! Dat maakt de mat ideaal om snel op te rollen en eenvoudig te vervoeren.

Vraag je je toch nog af welke yogamat nou het beste bij jou past, of heb je een vraag over één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag in jou zoektocht naar je ideale yogapartner! Bestel je voor 22:00? Dan verzenden we jouw bestelling dezelfde dag nog. Bij een bestelwaarde hoger dan €40,- doen we dit overigens geheel gratis!