verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen


Diverse collectie extra lange yogamatten

Als je op zoek bent naar een yogamat extra lang, dan ben je bij Ecoyogi aan het juiste adres. Alle onderstaande yogamatten zijn wat langer van lengte, wat ze ideaal maakt voor mensen die wat langer zijn of simpelweg van meer ruimte houden. Maar wat is precies het verschil tussen de 3 varianten? We lopen ze even kort langs:

  • De Ecoyogi Studio Extra Lang-collectie is onderdeel van onze populaire Studio-collectie en is een echte allrounder, wat hem geschikt maakt voor beginners en gevorderden. Zoals de naam al zegt is dit een extra lange yogamat, namelijk maar liefst 200cm. De yogamat is voornamelijk geschikt voor asana’s onder droge omstandigheden.
  • De Ecoyogi Studio Extra Lang & Breed-collectie verschilt eigenlijk weinig van de Extra Lange-varianten. Het enige verschil tussen deze twee is dat deze ook nog eens breder is dan de gemiddelde yogamat, maar liefst 80cm breed in plaats van 60cm. Ook deze yogamat biedt de beste grip onder droge omstandigheden.
  • Als laatste hebben we de Ecoyogi Grip Travel Topper, onze nieuwste aanwinst. Deze is met 188cm iets korter dan de Ecoyogi Studio-collectie, maar biedt door de PU toplaag perfecte grip onder droge én vochtige omstandigheden.

Een standaard yoga mat is gemiddeld 180 cm lang. Voor de langere yogi's en yogini is deze afmeting niet geschikt. Daarom vind je in het assortiment van Ecoyogi ook extra lange matten van 200 cm tot 214 cm lang. Op deze mat heb je genoeg ruimte om de oefeningen goed uit te voeren!

Een yoga mat moet ongeveer 5 à 10 cm langer zijn dan je eigen lichaamslengte. Ben je zelf 175 cm lang? Kies dan voor een mat van minimaal 180 cm lang. 

Daarnaast is de keuze afhankelijk van je eigen voorkeur. Wanneer je simpelweg wat meer ruimte wil op de mat dan is een lange mat ook een goede keuze.