verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Welke PVC yogamat is perfect voor mij?

In het assortiment van Ecoyogi vind je diverse PVC yogamatten: de Classic-serie, de Studio-serie, de PRO Grip-serie, de Comfort Grip-serie en de reis yogamat. Elk heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen tegenover de anderen. We lopen ze met je langs zodat je tot de beste yoga mat voor jou komt.

De Ecoyogi Classic-serie

Om te beginnen hebben we de Ecoyogi Classic-serie. Deze yogamat is gemaakt van PVC en is vrij van chemische toevoegingen zoals kleurstoffen en andere chemicaliën. De mat heeft een aantrekkelijke prijs, is licht van gewicht en biedt goede grip onder droge omstandigheden. Deze PVC yogamat is zeer geschikt voor mensen die kennis willen maken met yoga.

De Ecoyogi Studio-serie

Dan hebben we de Ecoyogi Studio-serie. Deze yogamatten zijn zeer vergelijkbaar met de Classic-serie en komen op veel vlakken overeen. De PVC yogamat bevat geen schadelijke stoffen en is volledig emissievrij geproduceerd. Door de toevoeging van glasvezel is deze yogamat bijzonder sterk en daardoor geschikt voor zeer regelmatig gebruik. Ook heeft deze yoga mat een hogere dichtheid, waardoor deze meer veerkracht en comfort biedt. Om deze redenen is deze yogamat zeer geliefd onder yogadocenten.

De Ecoyogi PRO Grip-serie

De PRO Grip-serie is het ‘paradepaartje’ van Ecoyogi. Deze premium PVC yogamat is gemaakt van organisch, biologisch afbreekbaar rubberhars dat is verwerkt tot schuimrubber. Dit schuimrubber wordt weer verwerkt tot de PVC-onderlaag. Hier overheen komt vervolgens een PU toplaag, wat zweet snel absorbeert en de verdamping van zweet bevordert. Door deze combinatie van twee materialen biedt de mat optimale grip onder droge en natte omstandigheden, heeft die een hoog comfortniveau en biedt hij uitstekende demping.

De Ecoyogi Comfort Grip-serie

Als laatste hebben we de Comfort Grip-serie. Deze PVC yogamatten hebben het duurzame PVC als basis, wat voor veel comfort en een lange levensduur zorgt. De toplaag is gemaakt van PU. Dit zorgt ervoor dat zweet snel geabsorbeerd wordt en de verdamping van zweet sneller plaatsvindt. Hierdoor biedt de PVC yogamat veel comfort en een goede grip onder zowel droge als natte omstandigheden.

Veel gestelde vragen PVC yogamatten

De PVC yogamat staat bekend om zijn lange levensduur. De mat is erg sterk en gaat jaren lang mee. Daarnaast heeft de mat een perfecte dry grip.

Het nadeel van een pvc yogamat is dat deze glad wordt op het moment dat er vocht op komt. Voor een zweterige yogasessie kun je daarom het beste kiezen voor een TPE yogamat of rubberen yogamat. Daarnaast kun je de pvc yogamat gebruiken in combinatie  met een yogahanddoek voor een optimale wet-grip 

De PVC yogamatten van Ecoyogi zijn absoluut veilig te gebruiken. De mat is vrij van chemische toevoegingen zoals weekmakers, kleurstoffen en chemicaliën. Het product is daarom duurzaam en niet schadelijk voor mens en milieu.

Ja, de PVC-yogamatten van Ecoyogi zijn volledig recyclebaar.