verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

De Hot Yoga handdoek van Ecoyogi

Of je nou al jaren je asana’s uitvoert in een professionele yogastudio of net thuis wilt gaan beginnen, een kwalitatieve yoga handdoek is voor iedereen een waardevolle aanvulling. Naast een yoga bolster en een yoga blok is onze Hot Yoga handdoek een zeer populair yoga artikel. Hier zijn meerdere redenen voor:

  • Een yoga handdoek maakt het uitvoeren van asana’s veiliger: op sommige yogamatten kan je je grip verliezen wanneer deze in aanraking komt met zweet. Dit vergroot het risico op uitglijden. Een yoga handdoek antislip creëert dus een veiligere omgeving.
  • Een yoga handdoek zorgt voor meer comfort: niet iedereen vindt het materiaal van een yogamat even prettig. Om deze reden zweren sommige mensen bij een yoga handdoek, omdat deze gemaakt zijn van polyester en dus veel meer comfort bieden dan (natuur)rubber.
  • Het gebruik van een yoga handdoek is hygiënischer: Hot Yoga, een vorm van yoga in een verwarmde ruimte, zorgt ervoor dat je veel zweet. Met name wanneer je van een yogamat in een yogastudio gebruik maakt is het niet zo hygiënisch om op andermans zweet te liggen. Een Hot Yoga handdoek van Ecoyogi biedt dan de uitkomst.

Je Hot Yoga handdoek onderhouden

Het is belangrijk dat je je yoga handdoek goed onderhoud. Dit doe je door middel van correct wassen & drogen. Om het zo hygiënisch mogelijk te houden is het aan te raden om na elke yogasessie de handdoek te wassen op maximaal 30 graden. De handdoek kan gewoon in de droger, maar ook hier geldt weer maximaal 30 graden. Echter is het voor een Hot Yoga handdoek beter om de handdoek in de frisse lucht te laten drogen (niet in de zon!).

Belangrijk: gebruik geen wasverzachter! Dit maakt de handdoek zachter en gladder, waardoor hij zijn unieke eigenschappen verliest.