verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Ecoyogi studio yoga mat - zwart

De zwarte yoga mat uit de studio serie van Ecoyogi is een mooie basis om je yoga te beoefenen. De mat heeft een mooie zwarte kleur die goed is te combineren met andere producten uit de Ecoyogi collectie.

28,00

Koop nu met korting!

6 voor 25,20 p/st Bespaar 10%
12 voor 23,80 p/st Bespaar 15%
-
+
Op voorraad - morgen in huis

Ecoyogi studio yoga mat - zwart

Deze mooie zwarte studio yoga mat van Ecoyogi dankt zijn naam “Studio mat”aan het feit dat deze is gemaakt van een slijtvaste schuim welke is versterkt met een glasvezel. Dit maakt de mat bijzonder sterk en is daarom ook zeer geschikt voor professioneel en studio gebruik. Zoek je een sterke mat voor thuis dan is deze zwarte studio yoga mat een bijzonder fijne allrounder waar je nog jarenlang veel plezier van kunt beleven.

Deze mat is gemaakt van PVC en emissie vrij geproduceerd. De mat heeft geen heeft geen schadelijke stoffen zoals AZO en Phthalate. De mat is getest door de Ökotex(*) instituut en heeft daar de hoogste certificering gekregen. Dit certificaat maakt de mat schonere en veiliger voor u en het milieu. Dit geeft tevens aan dat de mat schoon is voor recycling en daarmee een goed basis vormt voor het hergebruiken van PVC. Denk hierbij aan een initiatief als PLUSFOAM - https://vimeo.com/94464531. Dit mooie initiatief geeft een nieuwe kijken op het gebruik en hergebruik van Plastic.

De yoga mat heeft een hoge dichtheid waardoor het een veel veerkracht heeft en goede isolerende kwaliteiten. De mat heeft een levensduur die gemiddeld 4 keer langer is dan matten die gemaakt zijn van 100% natuurlijk materialen. Dit is ook een reden waarom wij 3 jaar garantie geven bij het gebruik voor yoga en meditatie. De zwarte Ecoyogi studio mat is daarmee een bijzonder geliefde mat bij yogadocenten en studio eigenaren

Hoe mijn zwarte studio yoga mat schoonmaken

Één van de mooie bijkomstigheden van een studio mat is dat deze eenvoudig schoon is te maken. De toplaag van de mat heeft een gesloten cel-structuur, wat wil zeggen dat de mat geen water door laat. Dus wat op de mat valt blijft op de mat liggen. Dit kun je het beste van de yoga mat verwijderen met een vochtige doek. Indien het vuil iets hardnekkiger is dan kun je een paar druppels ecologisch wasmiddel toevoegen. Sproei dit bijvoorbeeld met een plantenspuit op de mat. Laat dit even intrekken en neem het dan af met schone vochtige doek.

De mat mag op een lage temperatuur gewassen worden in de wasmachine. Wij van Ecoyogi adviseren dit niet te doem omdat de onderzijde van de mat een open celstructuur heeft en daarmee als een spons functioneert. Indien je dit niet goed droogt kan dit een broedplaats worden voor bacteriën. Dit is zeker bij professioneel gebruik niet gewenst. Voor advies kun je ons altijd bellen of mailen.

* - Ökotex Standard 100 keurmerk is geen milieukeurmerk, maar geeft wel garanties op het gebied van gezondheid. Vanuit deze invalshoek stelt Öko-tex wel eisen op gebied van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen.

Specificaties

Lengte:183 cm
Breedte:61 cm
Hoogte:4,5 mm
Dichtheid:0,34 gram per kubieke cm
Gewicht:1600 gram
Kleur:zwart
Materiaal:PVC 2.0 emissie vrij gefabriceerd zonder schadelijke stoffen
Garantie:3 jaar garantie bij gebruik voor yoga en meditatie
Certificering:Ökotex standard 100*
Geschikt:Allrounder geschikt voor beginners én gevorderden