verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Welke fitnessmat past het beste bij jou?

De kwaliteit en duurzaamheid staan garant bij welke van onze fitnessmatten je ook kiest. In ons ruime assortiment bieden verschillende soorten matten aan. Maar welke mat past er nou het beste bij jou? Dat hangt vooral af van jouw persoonlijke eisen, voorkeuren en doeleinden. Ben je van plan om op de mat te gaan liggen en zoek je comfort, of ben je juist op zoek naar veel grip voor het beoefenen van jouw yogaposes? Laat ons je een korte opsomming van onze matten om je op weg te helpen.

Het hebben van voldoende grip is essentieel. Of het nou gaat om buikspier-, pilates- of yogaoefeningen, je wilt dat zowel jij als jouw mat op zijn plek blijven. De omstandigheden waarin je de mat gebruikt kunnen hier invloed op hebben. Ga van tevoren jezelf na of de mat bijvoorbeeld wordt blootgesteld aan veel vocht. Train je onder droge omstandigheden, dan zullen de Ecoyogi Classic en Ecoyogi Studio jou voldoende grip bieden. Onder vochtige omstandigheden is het aan te raden deze matten te combineren met een yogahanddoek, om voldoende te blijven houden. Heb je liever een alleskunner? Bekijk dan eens Ecoyogi PRO Grip. Deze mat voorziet jou, onder welke omstandigheden dan ook, van voldoende grip.

Ga ook na of je eventueel behoefte hebt aan extra lange mat. Ben je wat langer, of houd je van voldoende bewegingsruimte, dan kan een extra lange mat voor jou het verschil maken. De grotere broers van de eerdergenoemde Classic is de Ecoyogi Classic 200cm, deze beschikt over dezelfde kwaliteit en grip, maar is nét een tikkeltje groter. Dit geldt ook voor de Ecoyogi Studio Extra Lang, en voor wie naar extra lengte ook op zoek is naar wat extra breedte: de Ecoyogi Studio Lang & Breed. De langste mat die wij jou te bieden hebben? De Ecoyogi PRO Grip XL

Is comfort voor jou een belangrijke factor? Dan kan de dikte van een fitnessmat voor jou waarschijnlijk het verschil maken. Een dikke mat is daarnaast zeer aan te raden aan mensen die last hebben van gevoelige gewrichten. Voor een dikke mat dit jou voorziet van alle benodigde ondersteuning raden wij de Ecoyogi TPE Yogamat aan. Deze mat voelt door het gebruikte TPE-materiaal zacht aan, en ondanks zijn extra dikte weegt de mat maar 900 gram! Dat maakt de mat ideaal om te vervoeren.

Twijfel je nog over jouw keuze, of heb je een vraag over één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag! Bestel je vervolgens voor 22:00? Dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verzonden!