verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

De voordelen van onze kurk yoga mat

Onze yogamat kurk is een combinatie van twee materialen: organisch kurk en natuurrubber. Deze unieke combinatie brengt meerdere voordelen met zich mee. Deze voordelen hebben ertoe geleidt dat deze yogamat zeer populair is onder beginnend en ervaren yogi.

Allereerst zorgt het natuurrubber ervoor dat de yogamat niet gaat glijden tijdens het uitoefenen van de verschillende asana’s. Dit is natuurlijk erg belangrijk omdat je niet middenin je asana gestoord wilt worden. Daarnaast zorgt de organische kurk voor optimale grip, zodat ook jij op je plaats blijft tijdens het uitoefenen van de asana’s. Ook heeft de organische kurk een uitstekende opneembaarheid, waardoor onze yogamat kurk ook zeer geschikt is voor vochtige omstandigheden.

Je yogamat kurk schoonmaken en onderhouden

Je wilt je asana’s natuurlijk zo hygiënisch mogelijk uitvoeren. Daarom raden wij je aan om, bij regelmatig gebruik, je yogamat kurk één keer per week schoon te maken. Gebruik je hem dagelijks en transpireer je hierbij veel? Dan raden wij je aan om na elke sessie de mat schoon te maken.

Hoe je dit precies aanpakt leggen we je uit in enkele simpele stappen:

1.      Meng water met een paar druppels ecologisch wasmiddel

2.      Spuit de kurk yoga mat in met het mengsel

3.      Neem vervolgens de mat af met een vochtige doek (van water!)

4.      Laat de mat uitgerold op de grond drogen in de ‘normale’ lucht

Tip: spray net voor je yogasessie de yogamat kurk lichtelijk in met water voor de beste grip!