verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Ervaring met de EcoYogi Pro Grip

De Ecoyogi Pro grip mat is de nieuwste mat in de collectie van dit mooie milieu vriendelijke merk. Een premium mat die behoort tot de meest duurzame in zijn klasse. Iris Overgaauw, enthousiast yogini en gecertificeerd yogadocente, testte deze nieuwe yoga mat en deelt in deze review haar ervaringen.

Waarom heb ik gekozen voor de Ecoyogi Pro grip yoga mat? 

Review van Iris Overgaauw over EcoYogi Pro GripEén van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een premium mat zoals de Pro grip yogamat, is omdat ik dagelijks op mijn mat sta. Comfort, demping en grip, gaan dan een steeds belangrijkere rol spelen. Bij (uitdagende) houdingen waar veel grip voor nodig is en houdingen waarbij druk op de knieën komt te staan, is een goede yoga mat essentieel voor een prettige yogasessie. Kortom, een kwalitatieve matje werd met mijn intensieve gebruik een must!

Ook duurzaamheid en milieuvriendelijke productie speelden voor mij een belangrijke rol. De Ecoyogi Pro grip yoga mat is geproduceerd zonder gifstoffen, door SGS goedgekeurd en in overeenstemming met de 161 SVHC-lijst van REACH.

Voor iedereen een goede yoga mat

De keuze voor een yogamat is persoonlijk en voor iedereen anders. Bij het kopen van een goede yogamat is het dan ook belangrijk om te bekijken aan welke eisen jouw toekomstige matje moet voldoen. Enkele vragen die je jezelf kunt stellen om een goede yoga mat te vinden:

  • Hoe intensief ga je deze mat gebruiken?
  • Welke yogastijl beoefen je?
  • Is deze bedoeld voor binnen of buitengebruik?
  • Ga je reizen met de matje?
  • Heb je allergieën? 
  • Is een extra lange of brede yogamat wenselijk?
  • Heb je een voorkeur voor een kleur of print?
  • Is het voor jou belangrijk dat een product zo milieuvriendelijk mogelijk is geproduceerd?

Met behulp van bovenstaande vragen en mijn review over de Ecoyogi Pro grip, kun je beter inschatten of deze mat ook een goede keuze is voor jou!

Voordelen van de Ecoyogi Pro grip mat

De afmetingen van de deze yoga mat zijn 180 cm x 65 cm x 0,45 cm en is verkrijgbaar in de kleuren groen, blauw en antraciet. Deze yogamat is een echte allrounder, die geschikt is voor beginners én gevorderden en voor zowel thuis als professioneel.Pro Grip Yogamat

Het materiaal is net even anders dan dat van de meeste yogamatten. Zo bestaat deze uit twee lagen: een laag van organische, biologisch afbreekbare natuurrubberhars die wordt verwerkt tot schuimrubber en een dunne absorberende PU toplaag. Deze PU laag zorgt ervoor dat deze yogamat zijn anti-slipwerking behoudt onder zweterige omstandigheden, zonder dat de mat vuil en vocht opneemt. Dit maakt de mat geschikt voor alle yogastijlen en tevens voor mensen die sneller zweten. Ook is deze PU toplaag de reden dat deze snel droogt en gemakkelijker schoon te maken is dan de meeste matten.

Bijzonder aan dit matje is ook dat deze relatief dun is, maar wel een hoge dichtheid heeft. Dankzij deze eigenschap biedt de mat de ondersteuning, stabiliteit en demping die je nodig hebt tijdens de yogabeoefening. Zere knieën zijn vanaf nu verleden tijd!

Bij Ecoyogi staat duurzaam en milieuvriendelijk produceren hoog op de agenda. Deze nieuwe yoga mat heeft een SGS certificaat en is in overeenstemming met de 161 SVHC-lijst van REACH. Van het begin tot het einde van het productieproces worden er geen gifstoffen gebruikt. Bovendien mag de Pro Grip mat aan het einde van de levensduur retour worden gezonden om deze te laten recyclen. Dit maakt de Pro grip een goede keuze voor de bewuste yogi!

De mat is minder geschikt voor..

De Ecoyogi Pro grip is een stabiele mat met een goede zeer goede grip, demping en comfort. Het gewicht  bedraagt 2,8 kilogram. Dit maakt de mat minder geschikt als reismat. 

Omdat de mat natuurrubber bevat, is deze minder geschikt voor mensen met een latexallergie.

Mijn ervaringen met de Ecoyogi Pro Grip mat

Deze mat heeft mij op verschillende punten positief verrast. Waar je meestal de keuze hebt tussen een mat van natuurrubber of een mat van PVC, combineert deze mat het beste van beide werelden. DezePRO GRIP Yoga mat Ecoyogi mat biedt vanaf de eerste yogasessie goede grip, zodat de krijgerhoudingen en de neerwaartse hond houding je makkelijker af gaan dan ooit! Ook bij zweten blijft de mat stroef, in tegenstelling tot matten gemaakt van PVC , TPE of andere matten met een gesloten celstructuur. Vanwege de PU laag is de mat gemakkelijker schoon te maken en bovendien hygiënischer dan de gemiddelde matje van natuurrubber. Ook voor de yogi die op zoek is naar meer comfort en demping is deze yogamat een geschikte kandidaat.

Een yoga mat van hoge kwaliteit maakt verrassend veel verschil. Dit merk ik al bij eenvoudige houdingen en balansoefeningen. Hoewel ik lang heb gewacht met het investeren in een goede yogamat, raad ik juist beginnende yogi’s aan om investeren in een premium mat. Een goede mat helpt je om meer uit je yogasessie halen en sneller progressie te maken. Daarnaast ben je blessures voor. Als je dan ook nog eens de keuze hebt voor een duurzame mat zoals de Ecoyogi Pro grip yoga mat is dat helemaal mooi meegenomen!

Overtuigd? Bekijk de Pro Grip yogamatten