• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Liforme

Merken
Liforme Travel Mat - Groen
€114,00
Liforme Travel Mat - Blauw
€114,00
Liforme Travel Mat - Roze
€114,00
Liforme Travel Mat - Grijs
€114,00
Liforme Yoga Mat - Groen
€134,00
Liforme Yoga Mat - Blauw
€134,00
Liforme Yoga Mat - Roze
€134,00
Liforme Yoga Mat - Grijs
€134,00
Liforme Love Mat - Rood - Limited Edition
€149,00

Environmentally friendly Liform Yoga mat.

One of the most important functions of the Liforme yoga mat is the environmental friendliness of the mat in addition to its grip. The current Liforme yoga mats that have already been put on the market are specially designed using Polyurethane (top layer - surface) and natural rubber (underside - base layer). Below we give an explanation how Liforme put this mat on the mat as environmentally friendly and sustainable as possible.

Biodegradability of the Liforme Yoga mat.

What is important to know is that both the polyurethane and the natural rubber materials are strong and durable enough to develop a yoga mat. If you compare these materials with other or alternative materials that make yoga mats, such as PVC, the Liforme mat will have a relatively shorter lifespan because it is made of degradable materials. It is above all the special way in which the specific formulation of the Polyurethane has made it possible to achieve that goal. Of course Liforme does not want to release this formulation. Just like a good cook who does not release his secret.

Wereldwijd zijn er veel yogi's die het bijzonder kunnen waarderen als een yoga mat biologisch afbreekbaar is en zien dit daarom dan ook als een groot pluspunt. Dit is ook de reden dat er bij Liforme met een geweldige groep wetenschappers en chemische ingenieurs is samengewerkt om een gepatenteerde formule samen te stellen die de afbreekbaarheid van de Liforme mat mogelijk maakt.

Liforme ziet het als een missie om yogi's bewust te maken hoe belangrijk het is om gebruik te maken van materialen die goed zijn voor ons het milieu en de toekomst van onze aarde.

Veilige en verantwoordelijke productie technieken.

Alle leveranciers die met Liforme samenwerken zijn vooraf zorgvuldig gescreend en worden regelmatig getest of zij nog voldoen aan de hoge eisen die Liforme stelt aan het produceren van hun Liforme matten. Één van de belangrijkste onderdelen bij het samenstellen van de yoga mat was de top laag die hoofdzakelijk is samengesteld uit Polyurethaan. Bij het productie proces van dit deel van de mat komen er bij veel leveranciers stoffen vrij die schadelijk zijn voor de mens en het milieu. Door langdurig onderzoek en het gebruik van de meest moderne technologieën heeft men een oplossing gevonden waarbij er geen schadelijke stoffen meer in het eindproduct voorkomen en daardoor dus niet gevaarlijk zijn voor mens en milieu.

Duurzaamheid Liforme yoga mat.

Het grootste deel van de Liforme mat wordt gemaakt van 100% natuurrubber die is getapt van de rubberboom. Belangrijke reden hiervoor is dat rubber kan worden gezien als een duurzame en hernieuwbare grondstof die je steeds weer opnieuw kunt gebruiken. Nadat het rubber van de boom is getapt komt er automatisch weer een nieuwe stroom rubber op gang. Dit is voor veel rubberboeren dan ook een positieve prikkel om de rubberplantage naast economische redenen schoon en milieuvriendelijk te onderhouden voor een maximale opbrengst van de oogst.

Gebruik van Recyclebare verpakking en materialen.

Voor de verpakking van de producten maakt Liforme in tegenstelling tot veel andere producten geen gebruik van plastic. Zij hebben er bewust voor gekozen om de Liforme matten te leveren in recyclebare kartonnen dozen. Hierbij maken zij geen gebruik van noppenfolie of andere vulmiddelen die een schadelijk effect hebben op het milieu.

Liforme heeft zich de afgelopen jaren optimaal ingezet om bij de productie en de logistiek van de producten zo milieuvriendelijk mogelijk te doen. Ook in de toekomst zal het merk zich blijven inzetten voor het milieu en yogi's vragen deze positieve ontwikkeling te blijven ondersteunen en te promoten.

Missie Liforme

At Liforme they believe in challenging standards and pushing boundaries, removing obstacles and creating better products, be eco-friendly, ethical and social. Liform products are designed by yogis, for yogis