• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

JadeYoga

Merken
Jade Yoga Voyager Travel Mat - Olive green
€39,95
Jade Yoga Voyager Travel Mat - Midnight blue
€39,95
Jade Yoga Voyager Travel Mat - Purple
€39,95
Jade Yoga Harmony Professional Two Tone - Lavender-Purple
€82,95
Jade Yoga Harmony Professional Two Tone - Slate-Midnight blue
€82,95
Jade Yoga Harmony Mat 188 cm - Black (5mm)
€82,95
Jade Yoga Harmony Mat 188 cm - Purple (5mm)
€82,95
Jade Yoga Harmony Mat 188 cm - Midnight (5mm)
€82,95
Jade Yoga Harmony Mat 188 cm - Olive green (5mm)
€82,95
Jade Yoga Harmony Mat 173 cm - Midnight (5mm)
€76,95
Jade Yoga Harmony Mat 173 cm - Olijf Groen (5mm)
€76,95
Jade Yoga Harmony Mat 173 cm - aubergine (5mm)
€76,95
Jade Yoga Harmony Mat 173 cm - Purple (5mm)
€76,95
Jade Yoga Harmony Mat 173 cm - Raspbarry (5mm)
€76,95
Jade Yoga Harmony Mat 173 cm - Slate blue (5mm)
€76,95
Jade Yoga Harmony Mat 173 cm - Gray (5mm)
€76,95
Jade Yoga Harmony Mat 173 cm - Tibetan orange (5mm)
€76,95

De geschiedenis van JadeYoga

JadeYoga is eigenlijk al ruim 100 jaar geleden ontstaan toen de grootvader van Dean Jerrehian in 1914 naar Amerika emigreerde. Samen met zijn broers begon hij daar op 16 jarige leeftijd een business in Oosterse tapijten en dekens. Al snel ontwikkelde hun bedrijf zich als de meest bekende deken en tapijten business van het land. Dit succes bereikten zij door vooral te investeren in service en kwaliteit.Eigenaar JadeYoga

In 1960 volgde de vader van Dean zijn grootvader op en in 1974 werd Jade Industries opgericht. De vader van Dean richtte zich op een oplossing waardoor tapijten niet meer kunnen wegglijden op een gladde ondergronden en meer comfort  zouden krijgen. De oplossing werd gevonden in een onder tapijt van natuurrubber.

In feite werd de eerste yoga mat geboren als een onder tapijt. Het verhaal gaat dat toen BKS Iyengar voor een demonstratie naar Amerika was gekomen en zijn demonstratie op een yoga rug (deken/tapijt) deed maar deze steeds weg gleed. Een student verving de yoga rug voor een onder tapijt. Vreemd genoeg werd met deze yoga mat de norm gemaakt van imitatie plastic en PVC.  Deze mat was hinderlijk glad en bijna nutteloos voor de meeste oefeningen. Daarnaast bevatte deze mat waarschijnlijk ook nog giftigstoffen.

Het begin van de Jade Yoga mat

JadeYoga begon in het jaar 2000 serieus met het ontwikkelen van yogamatten. Dit gebeurde nadat ze zich werkelijk hadden verdiept in de problemen waar yogi's mee te maken hadden. Vooral grip was hierbij een belangrijke factor. Omdat Jade Industries in die tijd al rubberen onder tapijten maakte werd het probleem vanuit die hoek benadert en zo ontwikkelen zij de eerste Jade Harmony mat. De eerste yoga mat van natuurrubber.

Nadat ze de JadeYoga Harmony hadden ontwikkeld verzonden ze 500 voorbeelden waarop ze 300 telefoontjes kregen een ongelofelijke response. De gebruiker hadden nog nooit zoiets gezien of meegemaakt. Ze waren dol enthousiast, eindelijk een yoga mat met een goede grip. Daarnaast biedt een mat gemaakt van natuurrubber veel meer ondersteuning en veerkracht waardoor deze veel comfortabeler is.

Het natuur rubber dat gebruikt wordt voor het maken van de JadeYoga yoga mat is afkomstig van rubber bomen. Dit is een herbruikbare bron. De matten worden gemaakt in de Verenigde Staten in overeenstemming met de Amerikaanse milieu wetten en bevatten geen PVC. Dit maakt de JadeYoga matten tot de eerste milieuvriendelijk yoga matten zonder gebruik van giftige stoffen.

Net als zijn grootvader bouwt JadeYoga Industries zijn business op basis van service en kwaliteit.

Jade Industries is nog steeds een familiebedrijf - in feite staan de initialen J-A-D-E voor Jackie (moeder), Amy (zus), Dean en Ellen (eigenaar en andere zus).

De missie van JadeYogaKoop een yoga mat plant een boom

Jade is committed to making the world’s best performing, most environmentally friendly yoga products
and giving back to the earth with every product sold.

Jade heeft zich toegewijd aan het maken van werelds best presterende en meest milieu vriendelijke yoga producten en zij geven bij elk product dat ze verkopen iets terug aan de aarde.

JadeYoga Yogamatten en props worden door vele yogi's gewaardeerd om hun prestaties en groene gedachte.