• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat maakt de liforme yoga mat zo bijzonder?

Iedereen die yoga beoefent op de Liforme yoga mat is het erover eens: de ervaring is zeer bijzonder. De Liforme is niet te vergelijken met de meeste andere yogamatten. Liforme yogamatten worden in het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld en zijn intussen wereldwijd een succes. Zowel yogadocenten als starters gebruiken deze mat. Maar wat maakt de yoga mat nu zo speciaal?

Liforme mat is groter dan gemiddeldLiforme yoga mat in actie

Wat het eerste opvalt als je deze yogamat bekijkt is de grootte. Deze is standaard een stuk langer en breder dan de andere matten op de markt. Dit zorgt voor een extra gevoel van ruimte en veiligheid, horen we bij yoga-liefhebbers. Je blijft steeds een goede grip hebben en dat kan al extra ruimte in het uitoefenen van je oefeningen brengen. Zeker als je groot bent is dit een troef. De Liforme mat is 185 cm lang en 68 cm breed.

Voer asana’s perfect uit dankzij AlignForMe system

Ook de lijnen op de yogamat springen in het oog. Deze lijnen vormen het AlignForMe systeem en dienen om je asana’s perfect uit te voeren. Dankzij de markeringen weet je perfect hoe je je handen en voeten moet plaatsen. Soms is het een kwestie van enkele centimeters, maar een goede positie kan het verschil uitmaken tussen een gunstig effect of een pijnlijk gevoel na je yogasessies, zeggen experts. Het AlignForMe-systeem zorgt dus voor een visuele ondersteuning, maar de markeringen voel je ook echt in reliëf op deze mat. Zo hoef je soms niet te kijken om te weten of je handen en voeten goed geplaatst zijn. Een dergelijk systeem is uniek, je vindt het bij geen enkele andere yogamat terug. Het AlignForMe-systeem is, kortom, perfect om je houding te corrigeren en je een gevoel van steun te geven. Dat de markeringen in licht reliëf zijn aangebracht heeft nog een voordeel: zo is het niet nodig om verf die mogelijk schadelijk voor het milieu is te gebruiken.

Materialen met goede grip en schokdemping

Nog een sterk punt zijn de gekozen materialen. Ze geven een uitermate goede grip zodat je mooi op je plaats blijft, hoe ver je je ook stretcht of buigt. De textuur is bijzonder aangenaam. De Liforme yoga mat is gemaakt uit natuurlijk rubber en ecologisch PU (polyethuraan). Dit geeft je een gracieuze en uitstekende veerkracht en een perfecte grip. Deze mat is 4,2 millimeter dik, goed voor een uitstekende demping. Als jeMilieuvriendelijke Liforme yoga mat al eens valt of oefeningen op je rug of zitvlak doet krijg je ook net genoeg ondersteuning. Dit alles geeft de yogamat een goed en natuurlijk aanvoelen.

Geen toxische stoffen

Nog meer troeven? De onderlaag is via een thermoplastische manier aan de toplaag vastgehecht, merken we. Dit zorgt er als een leuk neveneffect voor dat de mat zeer neutraal ruikt als je hem uit de tas haalt. Bij veel andere matten kun je nogal eens de geur van lijm of rubber te ruiken. Dit is niet alleen niet zo aangenaam, de meeste lijmen soorten zijn ook niet altijd goed voor het milieu. Toxische materialen worden bij deze mat dus vermeden.

Absorberend materiaal, makkelijk schoon te maken

Dankzij de natuurlijke materialen absorbeert de Liforme yoga mat zeer gemakkelijk vocht. De mat is ook perfect schoon te maken. Afdrukken van je handen of voeten van het zweten zijn zeer gemakkelijk weg te werken. Een natuurlijke zachte spons met water en eventueel een paar kleine druppels van een eco-vriendelijk schoonmaakproduct erbij gebruiken en de mat is weer schoon. Laat de mat daarna gewoon in een goed geventileerde ruimte lucht drogen. Door de unieke toplaag zal het vocht zeer snel verdampen.

Het is voor de rest redelijk eenvoudig om deze yogamat goed te onderhouden, zodat deze nog jarenlang meegaat. Belangrijk om te onthouden is dat, nadat je de yogamat goed hebt laten drogen de mat het beste kunt oprollen met de AlignForMe sytem naar de buiten gericht, de mat het beste kunt opbergen in de bijgeleverde yogatas op een droge en donkere plek. Dit zal de levensduur van de mat zeker bevorderen.

Zijn er ook nadelen bij de Liforme mat?

Natuurlijk zou je kunnen zeggen dat de mat niet goedkoop is? Dit lijkt inderdaad een nadeel, maar je krijgt een echt een revolutionair product voor je geld en bovendien krijg je een handige en stevige draagtas bij. Deze tas maakt het gemakkelijk om van en naar je yogalessen te gaan of om de mat op vakantie mee te nemen. Als je er vanuit gaat dat deze mat bij juist gebruik en onderhoud 500 sessies meegaat dan kost deze mat ongeveer €0,25 per sessie. Als je uitgaat van het unieke design en de beste grip dan zou ik de mat zeker niet als duur willen bestempelen. Het gewicht is misschien in verhouding tot de gemiddelde yogamat een beetje aan de hoge kant, maar de handige en stevige yogatas zorgt ervoor dat je je toch niet verhinderd voelt om hem overal mee naar toe te nemen.Liforme Gripforme

De Liforme yoga mat is een goede investering

Kortom, de Liforme mat is een yogamat om echt van te houden. Voor yogaliefhebbers is deze mat dan ook een zeer mooie en goede investering. De grip, het AlignForMe system en het aangename natuurlijke aanvoelen zijn sterke punten van deze unieke mat. De lichaamsvriendelijke materialen en de dempende werking zijn uitstekend. En met het GripForMe en AlignForYou systeem verbeter je je houding en je yogaplezier!